Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της αγωνιώδους αναζήτησης των δύο ανδρών που αγνοούνταν από το Σάββατο στα νερά της βορειοδυτικής Καρπάθου. Η τετραμελής ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού που έφθασε τα ξημερώματα στο νησί της Δωδεκανήσου, εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις τους τους αλλοδαπούς δύτες 30 και 65 ετών αντίστοιχα, σε βάθος περίπου 50 μέτρων και σε μικρή απόσταση τον ένα από τον άλλο.

Οι δύο αλλοδαποί τσεχικής και ιρανικής καταγωγής είχαν καταδυθεί για μια υποθαλάσσια βόλτα στην βραχονησίδα Σώκαστρο που βρίσκεται κοντά σε βραχώδη ακτή κοντά στην τουριστική περιοχή Λευκός της Καρπάθου. Μαζί τους βούτηξε και ένας φίλος τους, επίσης τσεχικής καταγωγής με σκοπό να εξερευνήσουν ένα υποθαλάσσιο σπήλαιο.

Το στενό πέρασμα δεν τους εμπόδισε να φθάσουν σε αυτό. Η θολότητα των νερών όμως και τα ρεύματα τους έκανε να χάσουν τον προσανατολισμό τους, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν:

Το σημείο στο οποίο επιχείρησαν να καταδυθούν οι τρεις δύτες χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνο από τους κατοίκους, καθώς βρίσκεται στην απόκρημνη πλευρά της νησίδας Σώκαστρο και επικρατούν ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.

Ο Ιρανός ήταν εκπαιδευτής καταδύσεων, ενώ οι δύο Τσέχοι βουτούσαν συχνά για χόμπι.

Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καρπάθου έως ότου τις παραλάβει σκάφος για να τις μεταφέρει στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου.

Φως στα αίτια της τραγωδίας αναμένεται να ρίξει η έρευνα των λιμενικών αρχών.

ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Μοιράσου το άρθρο: