Διαδοχικά και σε δύο φάσεις θα ισχύσουν οι νέες τιμές των διοδίων της Αττικής Οδού αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών κάνει λόγο για «μονομερή μεθόδευση της εταιρείας» και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο ενώ κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και την τοπική αυτοδιοίκηση να πάρουν θέση ενάντια σ΄αυτην την ενέργεια.

Για «λογική της αρπαχτής» που δεν θα γίνει αποδεκτή ούτε από το υπουργείο ούτε τον ελληνικό λαό, καταγγέλλει την «Αττική Οδό ΑΕ» ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή την ανακοίνωση της εταιρείας για αύξηση της τιμής των διοδίων.

Σε ανάρτηση του, ο κ Σπίρτζης τονίζει: «Η Αττική Οδός ΑΕ και οι μέτοχοι της, πρέπει να απαντήσουν στον ελληνικό λαό γιατί ενώ 13 χρόνια δεν προχώρησαν σε αύξηση της τιμής των διοδίων, το αποφάσισαν μονομερώς πριν τις εκλογές; Η λογική της αρπαχτής συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων δεν θα γίνει αποδεκτή ούτε από εμάς ούτε από τον ελληνικό λαό».

Η εταιρεία ενημερώνει πως αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές να ανακοινώνονται στους χρήστες σε εύλογο χρονικό διάστημα προ της εφαρμογής τους. Η δεύτερη φάση των αυξήσεων στα διόδια της Αττικής Οδού θα ισχύσουν την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Για τα δίκυκλα από 1,40 η τιμή θα πάει στο 1,5 ευρώ

Για τα ΙΧ επιβατικά, τα ελαφρά εμπορικά αλλά και τα αυτοκίνητα με τροχόσπιτα από 2,80 που ήταν σήμερα θα φτάσει τα 3 ευρώ.

Για την κατηγορία 5, δηλαδή τα μικρά και μεσαία φορτηγά με 2 η 3 άξονες και τα μεγάλα λεωφορεία από 7,10 ευρώ η τιμή θα διαμορφωθεί στα 7,50 ευρώ

Τέλος, για τα μεγάλα φορτηγά με 4 άξονες και πάνω από 11,30 που είναι η τιμή σήμερα, θα φτάσει τα 12 ευρώ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

Μοιράσου το άρθρο: