CoronaSMS: Διευκόλυνση για τα SMS μετακινήσεων σε 12 γλώσσες

Ιδιαίτερη χρηστική αξία έχει η εφαρμογή CoronaSMS που ανέπτυξε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Γλώσσες Χωρίς Σύνορα». Παρέχει τη δυνατότητα ενημέρωσης σε κατοίκους της χώρας που δεν γνωρίζουν την ελληνική ή την αγγλική γλώσσα, για θέματα που αφορούν τα SMS των μετακινήσεων λόγω της πανδημίας.

Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη στο λινκ: sms.lwb.gr και οι γλώσσες στις οποίες διατίθεται η εφαρμογή, εκτός της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας είναι: αραβικά, φαρσί, ουρντού, γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλικά, ουκρανικά, ρωσικά, βοσνιακά, σερβικά, κροατικά και τάγκαλογκ (Φιλιππίνες).

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να συντάξει το μήνυμα μέσα στην εφαρμογή και η αποστολή να γίνει από το κινητό του χρήστη μέσω του 13033, αν ο χρήστης έχει ελληνικό τηλεφωνικό αριθμό.

Για την ανάπτυξη και την προώθηση της εφαρμογής ο οργανισμός έχει συνεργαστεί με τις πρεσβείες της Πορτογαλίας και της Ολλανδίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τις οργανώσεις ANKAA Project και Social Hackers Academy.

CoronaSMS: Διευκόλυνση για τα SMS μετακινήσεων σε 12 γλώσσεςΟ μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Γλώσσες Χωρίς Σύνορα» ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 από τον μηχανικό υπολογιστών, Σπύρο Τσουκαλά, και τον γλωσσολόγο, Νίκο Μουρούζη, και ένας από τους βασικούς τομείς δραστηριότητάς του είναι η γλωσσική συμπερίληψη και η επικοινωνία. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσουκαλάς, «ο οργανισμός ιδρύθηκε με όραμα να ασχοληθούμε και να προσφέρουμε αξία στο προσφυγικό και τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της ελληνικής γλώσσας και των γλωσσών που μιλούν οι πρόσφυγες, καθώς ένα από τα πιο σημαντικά εμπόδια των προσφύγων στην ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία είναι η γλώσσα». Στην πορεία, συνεχίζει ο ίδιος, «ανακαλύψαμε ένα σημαντικότερο ζήτημα, το πόσο σοβαρή είναι η έλλειψη της Τεχνολογίας στην προσπάθεια να λυθούν κοινωνικά προβλήματα». Όπως λέει, μπορεί αρκετές ΜΚΟ να παρέχουν λύσεις στα γλωσσικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, ωστόσο από τις λύσεις αυτές απουσιάζει η αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Εκτός από την εφαρμογή CoronaSMS ο οργανισμός «Γλώσσες Χωρίς Σύνορα» βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξη ψηφιακών επικοινωνιακών οδηγών, οι οποίοι συνδέουν ένα ζευγάρι γλωσσών μεταξύ τους, όπως ελληνικά-αραβικά, προκειμένου να διευκολύνουν την επικοινωνία των ομιλητών στην Ελλάδα. Επίσης, οι δύο ιδρυτές του βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού ψυχαγωγικού χαρακτήρα με το όνομα «Βαβέλ», στο οποίο οι παίκτες καλούνται να μιλήσουν πολλές ξένες γλώσσες χωρίς να τις γνωρίζουν για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος