Οι τελευταίες βροχοπτώσεις στην περιοχή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα ενεργοποίησαν παλαιές αλλά και νέες καταπτώσεις εντός και εκτός οικισμών, και όπως όλα δείχνουν το διαταραγμένο από τον «Ιανό» γεωλογικό υπόβαθρο των Αγράφων θα δίνει και νέες κατολισθήσεις.


Σε εξέλιξη βρίσκεται σοβαρή καθίζηση στον οικισμό Αγία Μαρίνα Καρίτσας, όπου κατολισθαίνει η πλαγιά του βουνού. Παράλληλα συνεχίζονται οι καθιζήσεις στον οικισμό.

Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος ανέφερε στην ΕΡΤ, ότι κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών συνοδευόμενο από τέσσερις μηχανικούς εξέτασε την πληγείσα περιοχή.

Οχτώ σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα για κατοίκηση, ενώ δυο υπέστησαν κατάρρευση. Σήμερα στον οικισμό έσπευσε συνεργείο που αποκαθιστούσε την ελεγχόμενη διακοπή ρεύματος που έγινε… Από την πλευρά τους οι κάτοικοι συνέδραμαν όπου μπορούσαν, λέγοντας ότι δε θέλουν να φύγουν από τον τόπο τους ζητώντας από την πολιτεία να βοηθήσει.

 

 

Νέες ζημιές σημειώθηκαν στον οικισμό Ραφήνα, στην Πεζούλα, στο Λαμπερό, ενώ καταπτώσεις σημειώθηκαν και στη Φυλακτή και το Νεοχώρι.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος έχει υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης μελέτης για την αντιμετώπιση των γεωλογικών φαινομένων στο Δήμο, ενώ έχει ζητήσει και πρόσθετη χρηματοδότηση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Ρεπορτάζ: Δώρα Μήτρα

 

Μοιράσου το άρθρο: