Μέτρα για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη χρεοκοπία του Thomas Cook , αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε από την Κέρκυρα ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, σε σύσκεψη με τους φορείς του τουρισμού των Ιονίων Νήσων.

Επεσήμανε το μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρίες να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των υδροπλάνων , εκτιμώντας πως η έναρξη των πτήσεων θα γίνει από την ερχόμενη σεζόν.

Τα μέτρα αυτά καθορίζονται αμέσως μετά από τις τελικές εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας για τα ακριβή χαρακτηριστικά της οικονομικής ζημιάς που προκλήθηκε. Αυτό ανακοίνωσε από την Κέρκυρα ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, σε σύσκεψη με τους φορείς του τουρισμού των Ιονίων Νήσων, ενώ η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου υπογράμμισε ότι όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι απώλειες σε αεροπορικές θέσεις και πακέτα διακοπών για το 2020 αναμένεται να αναπληρωθούν ακόμα και στο 100% από άλλες εταιρίες που ήδη καλύπτουν το κενό του χρεοκοπημένου touroperator.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Τουρισμού μίλησε και για την έναρξη πτήσεων υδροπλάνων στη χώρα μας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι αυτό θα γίνει από την ερχόμενη σεζόν με αρχή την Κέρκυρα και τα γύρω νησιά, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρίες να δραστηριοποιηθούν στον τομέα.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

Μοιράσου το άρθρο: