Τη στήριξή του στην εργατική διαδήλωση του Σαββάτου 16 Φλεβάρη 2019 (11.30πμ, πλ. Κοραή – Αθήνα), ανακοίνωσε το «Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Βασικές αιχμές της διαδήλωσης αυτής, όπως η διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και το αίτημα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας αποτελούν κομβικές εργατικές διεκδικήσεις. Όπως έχουμε σημειώσει σε σχετικές ανακοινώσεις μας, ο αγώνας για τη διεκδίκηση και εφαρμογή των ΣΣΕ σημαίνει οργανωμένη και συλλογική εργατική πάλη, συναδελφική και ταξική αλληλεγγύη. Σημαίνει έμπρακτη εναντίωση στους «μισθούς-ψίχουλα», τα «ωράρια-λάστιχο», την εντατικοποίηση, την επισφαλή εργασία, την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία.

Σημαίνει σύγκρουση με τα συμφέροντα του κάθε εργοδότη και συνολικά με τον κόσμο του κεφαλαίου, καθώς και των εκάστοτε κυβερνώντων. Όταν μάλιστα ως κριτήριο για τις διεκδικήσεις αυτές μπαίνουν οι πραγματικές ανάγκες μας και όχι οι «αντοχές της οικονομίας και του κάθε αφεντικού», τότε είναι που ο αγώνας αυτός γίνεται ακόμα πιο δυναμικός, αφού έρχεται να αμφισβητήσει και την κυριαρχία του οικονομικο-κοινωνικο-πολιτικού συστήματος στις ζωές μας».

Eπίσης στο πλαίσιο της κινητοποίησης είναι και ζητήματα όπως η έξαρση των εργατικών ατυχημάτων, οι εκβιασμοί και τα περιστατικά ξυλοδαρμών εργαζομένων, οι δυσμενείς όροι εργασίας.

Σχετικές ειδήσεις:

Kινητοποίηση πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου

Kινητοποίηση εργατικών σωματείων το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου

 

Μοιράσου το άρθρο: