Διαδήλωση-πικετοφορία της ΚΟΑ του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο της Αθήνας, για την καταδίκη της τρίτης κατά σειρά πολεμικής επιχείρησης του τουρκικού στρατού στην Συρία, την έκφραση αλληλεγγύης στον συριακό και τον κουρδικό λαό και την απαίτηση για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Σε ομιλία του ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του γραφείου περιοχής της ΚΟΑ του ΚΚΕ σημείωσε ότι «η Τουρκία δεν κλιμακώνει την επιθετικότητά της για «εσωτερική κατανάλωση», ούτε ακολουθεί «λάθος πολιτική», ή είναι «απομονωμένη», όπως υποστηρίζουν τα αστικά κόμματα. Η Τουρκία, ως ισχυρή ΝΑΤΟϊκή δύναμη, έχει επιθετικούς στόχους. Προχωρά στην πράξη τη διχοτόμηση της Κύπρου, διεκδικεί στο Αιγαίο, απειλεί, πιέζει για συνδιαχείριση και διαμορφώνονται όροι ακόμα και για θερμό επεισόδιο. Την ίδια ώρα επεκτείνεται στη Συρία, παρεμβαίνει στο Ιράκ και τη Λιβύη, δημιουργεί στρατιωτικές βάσεις στο Κατάρ, στη Σομαλία κ.α. Όλα δηλαδή για τα συμφέροντα της αστικής τάξης και την αναβάθμιση της θέσης της στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα».

Είπε επίσης ότι η επίθεση «δεν θα είχε συμβεί αν οι ΗΠΑ δεν είχαν δώσει το πράσινο φως στις ΝΑΤΟικές τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει πόσο έωλοι είναι οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης της ΝΔ για την επίσκεψη Πομπέο και τον δήθεν ειρηνευτικό και σταθεροποιητικό ρόλο των ΗΠΑ για το ότι οι ΗΠΑ μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ αποτελούν παράγοντες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών».

Αναφορικά με την επιτευχθείσα «συμφωνίας εκεχειρίας» τόνισε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν.

Ανάλογες διαδηλώσεις-πικετοφορίες πραγματοποιήθηκαν την ίδια ώρα σε όλη την Αττική.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: