Διεκόπη για την ερχόμενη Τρίτη 28 Ιανουαρίου η δίκη για τη φονική πλημμύρα που έπληξε τη Μάνδρα Αττικής, τον Νοέμβριο του 2017, μετά από αίτημα συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης για αλλαγή της αίθουσα καθώς αυτή δεν επαρκεί για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Το δικαστήριο αποφάσισε να προχωρήσει στη διακοπή της δίκης, προκειμένου να βρεθεί κατάλληλη αίθουσα για τη διεξαγωγής της, καθώς δεν κατέστη δυνατόν ύστερα από τρεις ολόκληρες ώρες, να βρεθεί αίθουσα που να χωρέσει όλους όσοι ήθελαν να παραστούν και να την παρακολουθήσουν.

H δίκη των εικοσιενός κατηγορουμένων, για την απώλεια 25 ανθρώπων στην πλημμύρα του 2017, άρχισε σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσία πολλών κατοίκων της Μάνδρας.
Οι κατηγορούμενοι, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και κατά περίπτωση, αφορούν τα αδικήματα της πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, σωματικών βλαβών και παραβίασης κανόνων οικοδόμησης, εκπροσωπήθηκαν οι περισσότεροι δια των δικηγόρων τους.

Ενώπιον του τριμελούς πλημμελειοδικείου στην Ευελπίδων, καλούνται να λογοδοτήσουν η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, η πρώην δήμαρχος Μάνδρας, οι πρώην δήμαρχοι Ελευσίνας και Μεγαρέων, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιοι υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας, οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω, αλλά και των πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας, καθώς και στελέχη φορέων του Δημοσίου.

Οι κάτοικοι της Μάνδρας που ήταν παρόντες στη δίκη, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής και νομιμοποιήθηκαν,  «ζητούν δικαιοσύνη», ζουν με τον εφιάλτη μιας ενδεχόμενης νέας πλημμύρας  και εκφράζουν την ανησυχία τους, για το σε ποιο βαθμό τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν έκτοτε, είναι επαρκή για να προστατέψουν τα σπίτια τους.

 

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

 

 

Μοιράσου το άρθρο: