Για δωροληψία υπαλλήλου κατά συναυτουργία και για άμεση συνέργεια στη δωροληψία συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί και ένας ιδιώτης, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

H Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση έπειτα από καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία ο Διοικητής Τροχαίας και ένας αστυνομικόςτου ζήτησαν να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να ακυρώσουν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 10.500 ευρώ, που είχαν βεβαιωθεί κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου σε όχημα επιχείρησής του και να του επιστραφεί η άδεια του οχήματος. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο παθών σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους αστυνομικούς, ενημερώθηκε ότι θα έπρεπε να καταβάλει το ποσό σε ιδιώτη.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση του καταγγέλλοντα με τον ιδιώτη, που έγινε την Τρίτη, σε επιχείρηση που διατηρεί ο τελευταίος σε περιοχή της Αττικής, του παρέδωσε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί. Τότε επενέβησαν αστυνομικοί και συνέλαβαν τον ιδιώτη, ενώ σε έρευνα στο γραφείο του βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια ο καταγγέλλων πήγε στο γραφείο του αξιωματικού ο οποίος τον ενημέρωσε ότι οι κλήσεις ακυρώθηκαν και παρέλαβε την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Αμέσως μετά συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί, ενώ σε έρευνα που έγινε στο γραφείο του αξιωματικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια τροχονομική κλήση που είχε ακυρωθεί, καθώς και συναφή με την υπόθεση έγγραφα.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: