Θλίψη και οργή στην Κεφαλονιά, τόπο καταγωγής του  Γιώργου Ζαπάντη, ο οποίος έπεσε θύμα αστυνομικής βίας κατά τη σύλληψή του, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης . Απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του ανιψιού του  ζητεί ο θείος του που μίλησε στην ΕΡΤ. Στην Σκάλα Κεφαλονιάς όσο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι συγγενείς κάνουν λόγο για δολοφονία.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Μαρινόπουλος, πήγε στη Σκάλα Κεφαλονιάς και μίλησε με τον αδελφό του παππού του εκλιπόντος, τον Γεράσιμο Ζαπάντη, που χρόνια και ο ίδιος μετανάστης στην Αμερική, ήταν πολύ κοντά τόσο στον Γιώργο Ζαπάντη όσο και στην αδελφή και τη μητέρα του. Τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι συγγενείς του, καθώς και οι παιδικοί του φίλοι, κάνουν λόγο για ένα πολύ καλό παιδί, ήσυχο, φιλικό, που δεν δημιουργούσε ποτέ προβλήματα και ήταν εξαιρετικά δοτικός.

Όλοι δηλώνουν συντετριμμένοι και ζητούν απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο του Γιώργου Ζαπάντη, καθώς στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνεται πεσμένος κάτω με επτά αστυνομικούς από πάνω του.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαρινόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: