Ανοιχτά ζητήματα με δικαστικές εκκρεμότητες παραμένουν για τους εργαζόμενους στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Για το λόγο αυτό, ήδη έχει γίνει σύσκεψη φορέων και ανακοινώθηκε και η πραγματοποίηση δεύτερης.

H δεύτερη σύσκεψη συλλογικοτήτων, σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φοιτητών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 4.30μμ στο Κεντρικό Κτήριο ΕΚΠΑ (Πρυτανεία, Προπύλαια, Αμφιθέατρο Δρακόπουλου).

Πρόκειται για υπόθεση από την εποχή της πολύμηνης απεργίας ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις το 2013.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρει ότι:«Από την περίοδο αυτή διώκονται και συγκεκριμένα δικάζονται στις 13 Μαρτίου 2018 στο Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι Αθηνά Αλεξανδρή και Βανέσσα Πεντογάλου, εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ και ο Παναγιώτης Σωτήρης, διδάσκων στο ΕΑΠ, πρώην μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ. Κατηγορούνται ότι «υποχρέωσαν διά της βίας τον Θ. Φορτσάκη να παραμείνει παρά τη θέλησή του, για βραχύ χρονικό διάστημα, εντός της αίθουσας όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Συγκλήτου της 30/10/2014 καθώς με το σώμα τους έφραζαν την πόρτα και στη συνέχεια κλείδωσαν αυτή, εξαναγκάζοντάς τον με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει, ακουσίως, περιορισμένος για βραχύ χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να στερηθεί κατά το χρόνο αυτό, χωρίς τη θέλησή του, την ελευθερία της κίνησης».

Για τα γεγονότα της ίδιας περιόδου δικάζεται και ο τότε φοιτητής του ΕΚΠΑ Χρήστος Ξαγοράρης, στις 29/3/2018 στο Θ’ Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Οι συμμετέχοντες στην πρώτη σύσκεψη θεωρούν ότι η δίκη είναι συνδικαλιστική δίωξη «με στόχο τον περιορισμό και την καταστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών» και κατηγορούν τον τέως πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θ. Φορτσάκη, ότι ζήτησε την ποινική δίωξη των συναδέλφων τους.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: