Την γραμμή «δεν ξέρω δεν είδα» ακολούθησε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ο τέταρτος κατηγορούμενος για την επίθεση σε Αιγυπτίους ψαράδες στο Πέραμα, τον Ιούνιο του 2012. Ο κατηγορούμενος προκάλεσε την αντίδραση του ακροατηρίου όταν είπε πως με οικονομικό αντίτιμο συμμετείχε σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Εν τω μεταξύ, την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων-μελών της Χρυσής Αυγής για την επίθεση στο στέκι «Συνεργειο» στην Ηλιούπολη, το 2013, πρότεινε η εισαγγελέας  και συνέδεσε την εισήγηση  της  με τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο νέος ποινικός κώδικας.

Η εισαγγελέας ζήτησε την παύση της ποινικής δίωξης των κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων ο νυν ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, και ο τότε βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, για τα αδικήματα της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και οπλοφορίας.

Αιτία όπως είπε είναι ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας είναι σε μεταβατικό στάδιο.  «Εξαντλώ την πρότασή μου στο δικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε πραγματικά περιστατικά για τους κατηγορούμενους, καθώς υπάρχουν κωλύματα δικονομικού χαρακτήρα», είπε.

Όπως ανέφερε ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής δικονομίας έφεραν μεγάλες διαφοροποιήσεις και αλλαγές. «Το πόσο επιτυχημένες είναι θα φανεί στην πράξη» σχολίασε.

Απολογία 30χρονου: «Μου έταξαν 25 ευρώ για να φορέσω μπλούζα της ΧΑ»

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος αρνήθηκε, όπως και οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση, οι οποίοι απολογήθηκαν χθες, ότι είχε συμμετοχή στην επίθεση ομάδας Χρυσαυγιτών στο σπίτι των Αιγύπτιων ψαράδων στο Ικόνιο Περάματος, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό ενός εξ αυτών.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η μόνη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή είναι ότι συμφώνησε να φορέσει μπλούζα του κόμματος και να στέκεται όρθιος σε εκδήλωση αφού του «έταξαν» ποσό 25 ευρώ το οποίο δεν τελικά δεν έλαβε.

Επίσης είπε ότι κατά την ανάκριση πιέστηκε να δώσει ονόματα συγκατηγορουμένων τα οποία τώρα αναιρεί και ότι δεν θυμάται τι είχε καταθέσει τότε.

Αύριο απολογείται για την ίδια υπόθεση ο φερόμενος ως πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ στο Πέραμα Τάσος Πανταζής, ο οποίος θα απολογηθεί και για την επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ το 2013, στο Πέραμα.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Αννα Βλαχοπαναγιώτη

Μοιράσου το άρθρο: