«Αρχηγικό κόμμα», χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή, ο πρώην βουλευτής Νίκος Μίχος κατά την απολογία του .Όπως υποστήριξε, στο κόμμα υπήρχε ιεραρχία και σεβασμός σε αυτήν. Ένταση επικράτησε, νωρίτερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής ανάμεσα στους συνηγόρους των κατηγορουμένων.
Την ένταση πυροδότησε η προτροπή του συνηγόρου του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου και ενώ ήταν σε εξέλιξη η απολογία του, να αναφερθεί σε ιδεολογικές διαφορές που είχε με την Χρυσή Αυγή, που τον οδήγησαν και στην αποχώρησή του το 2017.

Τότε οι συνήγοροι των υπολοίπων κατηγορουμένων αντέδρασαν, εκστομίστηκαν ύβρεις και η δίκη διεκόπη, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και συνεχίστηκε αργότερα, με την απολογία Μίχου.

Πριν από την διακοπή, στην απολογία του ο Νίκος Μίχος, ως λόγους για την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή, προέταξε το ότι είχε ζητήσει τη διαγραφή των υπευθύνων για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και δεν εισακούστηκε, καθώς και έλεγχο των οικονομικών του κόμματος – τα οποία υπολόγιζε σε 2,5 με 3 εκατομμύρια ευρώ κάτι που επίσης δεν έγινε ποτέ.

Αίσθηση προκάλεσε  στην απολογία του, το γεγονός ότι υποστήριξε πως το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Η. Παναγιώταρος, Γ. Λαγός και Ν. Μιχαλολιάκος βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία, τη στιγμή που λίγες μέρες νωρίτερα η σύζυγος του τελευταίου, Ελένη Ζαρούλια, είχε υποστηρίξει ότι τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, είχαν ενημερωθεί για την δολοφονία, την επόμενη ημέρα από τα γραφεία του κόμματος.

Νωρίτερα σήμερα είχε απολογηθεί ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος, ενώ μετά την απολογία του Ν. Μίχου σειρά είχε ο επίσης πρώην βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: