Σε παραληρηματική κατάσταση εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο 23χρονος Ροδίτης, που κατηγορείται ότι μαζί με ακόμη έναν νεαρό αλβανικής καταγωγής βασάνισαν, βίασαν και σκότωσαν την φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη, το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Ο 23χρονος, πριν ακόμη ξεκινήσει η συνεδρίαση του δικαστηρίου άρχισε να μιλά προς την άδεια, εκείνη την στιγμή, Έδρα, λέγοντας,»είμαι αθώος, δεν σκότωσα την Ελένη, προσπάθησα να την σώσω και έκλαψα γι΄αυτή». Μάλιστα σε μια προσπάθεια να δείξει ότι είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και ότι ενδεχομένως αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, άρχισε να φωνάζει « Είμαι ληστής και εφοπλιστής, δεν είμαι βιαστής», προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Έδρας. Η πρόεδρος του δικαστηρίου του ζήτησε να σταματήσει, ενώ η εισαγγελέας μίλησε για «κακή θεατρική παράσταση», που δεν περνάει μέσα στο δικαστήριο. Μάλιστα επικαλέστηκε πρόσφατη ψυχιατρική γνωμάτευση, που διενεργήθηκε στον κατηγορούμενο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με την οποία δεν αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, έχει κριτική ικανότητα και επίγνωση των πράξεών του.

Ο ίδιος, o 23χρονος, ανακάλεσε την εντολή του προς τον συνήγορό του, Θόδωρο Μαντά, ο οποίος παραιτήθηκε από την εκπροσώπησή του. Το δικαστήριο αναγκάστηκε να του διορίσει δύο νέους συνηγόρους και διέκοψε για να ενημερωθούν για την υπόθεση.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Μοιράσου το άρθρο: