ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για το περιστατικό καταγραφής της δίκης του Κ. Βαξεβάνη, που έγινε το πρωί στο ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο, όπου εκδικάζεται η μήνυση της συζύγου του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου. Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε φίλη της κ. Νικολοπούλου, η οποία φέρεται να κατέγραφε τη διαδικασία ενόσω κατέθετε η μηνύτρια στο δικαστήριο. Ο εισαγγελέας δεν προχώρησε σε καμία ποινική ενέργεια σε βάρος της γυναίκας, καθώς έχει ήδη κατασχεθεί το κινητό, το οποίο ανήκει στη σύζυγο του κ. Στουρνάρα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και τι ακριβώς έχει καταγραφεί. Μετά τη διενέργεια της έρευνας που θα διαπιστώσει αν πράγματι υπήρξε παράνομη καταγραφή της διαδικασίας, η Εισαγγελία θα αποφανθεί αν θα κινηθεί ποινικά σε βάρος της κ. Νικολοπούλου και της φίλης της.

Σε αυτό το κλίμα συνεχίστηκε η δίκη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της συζύγου του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, κ. Λίνας Νικολοπούλου.

Μετά το περιστατικό που συνέβη στην αίθουσα με την καταγραφή της διαδικασίας από φίλη της μηνύτριας, το ΣΤ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο διέταξε την προσαγωγή των δύο γυναικών στον εισαγγελέα.
Οι συνήγοροι της κ. Νικολοπούλου φώναζαν έξαλλοι στους αστυνομικούς που την είχαν κυκλώσει, ότι δεν τηρείται η νόμιμη διαδικασία και ζητούσαν να τους αναγνώσουν την σχετική έκθεση του δικαστηρίου.

Πάνω στον απόλυτο πανικό, οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από κοντά της και η κ. Νικολοπούλου έφυγε, ενώ παρέμεινε η φίλη της, η οποία θα οδηγηθεί αργότερα στον εισαγγελέα.

Οι αστυνομικοί, εν μέσω εντάσεων μεταξύ των συνηγόρων της συζύγου του κ. Στουρνάρα και των συνηγόρων του κ. Βαξεβάνη που τους φώναζαν ότι ενοχλούν τους αστυνομικούς, ανέγνωσαν το έγγραφο που ζητούσε την προσαγωγή των δύο γυναικών και την κατάσχεση και παράδοση του κινητού τηλεφώνου στον εισαγγελέα.

Η απόφαση του Πλημμελειοδικείου για την κ. Νικολοπούλου και την φίλη της ελήφθη, καθώς νωρίτερα, στην διάρκεια κατάθεσής της στο δικαστήριο, φίλη της που βρισκόταν στην δικαστική αίθουσα φέρεται να κατέγραφε την διαδικασία με το κινητό τηλέφωνο της μηνύτριας.

Η υπόθεση θα κριθεί από τον εισαγγελέα που θα αποφανθεί για την περαιτέρω διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Αν δηλαδή η δικογραφία που σχηματίστηκε θα κριθεί από το Αυτόφωρο ή αν θα προηγηθεί έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί τι καταγράφηκε στο κινητό και αν το υλικό αποτελεί βίντεο ή μόνο φωνοληψία.

Η δίκη του δημοσιογράφου αφορά δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc στις 26 Μαίου 2015, σχετικά με έργο που είχε αναλάβει η εταιρία της μηνύτριας για λογαριασμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ,ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Μοιράσου το άρθρο: