Στη σκιά του θανάτου του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες ανήμερα της εθνικής επετείου από πυρά της αστυνομίας, η Αθήνα ζητά πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με σεβασμό στις αρχές του Δικαίου. Την προστασία των δικαιωμάτων της Ομογένειας έθεσε ως προτεραιότητα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας. Ο Κώστας Γιοβανόπουλος δικηγόρος της οικογένειας του ομογενή, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» για τα προβλήματα όσον αφορά στη διερεύνηση της υπόθεσης εκ μέρους των αλβανικών αρχών και δηλώνει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη η οποία θα τρέξει τη δική της έρευνα. «Ας είμαστε υπομονετικοί η αλήθεια θα αποκαλυφθεί» σημειώνει, ενώ για τις διαρροές σε σχέση με το παρελθόν του Κ. Κατσίφα  καλεί τα ΜΜΕ να κρατήσουν ψηλά τον πήχη της αλήθειας.  Στην ίδια εκπομπή μιλά και ο πρόεδρος Ένωσης Χιμαριωτών Σπύρος Κούτουλας για τις προσπάθειες στήριξης της οικογένειας.

Ο κ. Γιοβανόπουλος ο οποίος βρέθηκε στην Αλβανία και παρακολούθησε την ιατροδικαστική διαδικασία στην Αλβανία έκανε λόγο για πλημμελή διερεύνηση, με χρονικά εμπόδια και εξέφρασε το ερώτημα εν τέλει πόσο αξιοποιήσιμη θα είναι το αποτέλεσμα για μια δικανική απόφαση.

«Η ελληνική δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, έχει δικά της αντανακλαστικά και θα τρέξει τη δική της έρευνα» σημείωσε και πρόσθεσε «θα είμαστε αρκούντως «επιθετικοί» ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια, υπάρχουν τρόποι και δυνατότητες, είμαστε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση» σημείωσε τονίζοντας ότι οι θεσμοί ιδρύθηκαν για να τηρούνται. «Αργότερα θα μιλήσουν τα έγγραφα και τα αποδεικτικά στοιχεία. Ας είμαστε υπομονετικοί, θα βρεθεί η αλήθεια», είπε, ενώ ερωτηθείς για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με παρελθόν του Κ. Κατσίφα έκανε λόγο για «σκύλευση» και κάλεσε τα ΜΜΕ να κρατήσουν ψηλά τον πήχη της ενημέρωσης και τον πήχη της αλήθειας ακόμα ψηλότερα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ένωσης Χιμαριωτών Σπύρος Κούτουλας έκανε λόγο για νέες πληροφορίες που υπάρχουν σε σχέση με την υπόθεση οι οποίες δεν είναι ανακοινώσιμες καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Ο ίδιος καταλόγισε στην αλβανική αστυνομία ενέργειες πριν το περιστατικό που οδήγησαν τον Κ. Κατσίφα σε αυτό το σημείο, ενώ αναφέρθηκε και στην επιστολή που αποστέλλουν 30 βορειοηπειρωτικές ενώσεις στην Ελλάδα θέτοντας ερωτήματα για τη στάση της ΕΛΑΣ σε σχέση με τις διαρροές και τι προτίθεται να κάνει αναφορικά με τι έρευνες.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: