Θέμα προέκυψε με το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή «Πράσινα Νερά» της Λάρυμνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λοκρών: «Στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς της 29ης Ιουνίου, συζητήθηκε το θέμα της ενδεχόμενης μετεγκατάστασης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην θέση “Πράσινα νερά” της Λάρυμνας.

Για το θέμα αυτό βρέθηκε στο συμβούλιο και ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Κούρος, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ρούσσης, καθώς και πολλοί κάτοικοι της Λάρυμνας και γειτονικών περιοχών.
Σύσσωμοι, Δήμαρχος και κάτοικοι δήλωσαν την κάθετη αντίθεση τους στο ενδεχόμενο μετεγκατάστασης της μονάδας».

Ακολούθως ο Δήμος έκανε γνωστό ότι: «Τα δίκαια και ώριμα αιτήματα έγιναν τελικά ομόφωνα αποδεκτά από το Περιφερειακό Συμβούλιο και συμφωνήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη, να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες τροποποίησης της πρότασης μετεγκατάστασης των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας.

Με αφορμή την συζήτηση του εν λόγω θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή για πολλοστή φορά επαναβεβαιώνει την πάγια και αταλάντευτη στάση της και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση: Καμία ανανέωση, καμία επέκταση, καμία μετεγκατάστασή εταιριών ιχθυοκαλλιέργειας σε όλο το μήκος και πλάτος των ορίων του Δήμου Λοκρών, δεν πρόκειται να γίνει δεκτή».

Μοιράσου το άρθρο: