Ωρες αγωνίας για το Μέγκα, καθώς καταβάλλεται ύστατη προσπάθεια από τους μετόχους να βρεθεί το ποσό των 17,5 εκατ. για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Στην περίπτωση αυτή το πρακτικό θα δοθεί στις πιστώτριες τράπεζες και θα αιτείται άνοιγμα των λογαριασμών του καναλιού που είναι μπλοκαρισμένοι, αίτημα, ωστόσο, που είναι αμφίβολο αν γίνει αποδεκτό. Με τα σημερινά δεδομένα, ο έλεγχος της εταιρίας θα περιέλθει στις τράπεζες και θα ακολουθήσει η εκκαθάρισή της.

Παρατείνεται η αγωνία για τους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, καθώς δεν φαίνεται να βρίσκεται λύση στο οικονομικό αδιέξοδο του καναλιού.
Οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό, βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις, δικεδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων τους ώστε να μην πέσουν τίτλοι τέλους στο κανάλι τους.

Η τύχη του σταθμού όπως όλα δείχνουν θα κριθεί την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε οι πιστώτριες τράπεζες αναμένεται να λάβουν την νέα επιστολή των μετόχων, που αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Το ποσό που απαιτείται για να ξεπαγώσουν οι πιστώσεις ύψους τεσσάρων εκατομυρίων και να συνεχίσει ο σταθμός να λειτουργεί απρόσκοπτα, έχει οριστεί στα 22,7 εκατομύρια ευρώ.

Σε δραματικούς τόνους, έγινε το μεσημέρι της Τρίτης το Δ.Σ. των μετόχων. Ο υποψήφιος μέτοχος της Τηλέτυπος, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος φέρεται να δήλωσε ότι επιθυμεί να συμετάσχει με 5 εκατομύρια στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά τους οι κύριοι Μάρης και Μπόμπολας θα προσφέρουν 7,5 εκατομύρια ενώ ο μεγαλομέτοχος κύριος Ψυχάρης, αν και στην αρχή επιφυλάχθηκε, δήλωσε ότι μπορεί να βάλει 5 εκατομύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Τηλέτυπος, είχε λάβει προθεσμία ενός μήνα για την πληρωμή ομολογιακού δανείου ύψους 88 εκατ. ευρώ. Συνολικά ο σταθμός οφείλει να καταβάλει άμεσα 100 εκατ. ευρώ σε δάνεια.

Ερωτηματικό αποτελεί πάντως η στάση του κυρίου Βαρδινογιάννη. Ο εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου Νίκος Πεφάνης ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι έως το πρωί της Τετάρτης η πλευρά Βαρδινογιάννη θα έχει απαντήσει εάν θα συμμετάσχει και εκείνη στην ΑΜΚ, συμμετέχοντας με το μερίδιό της που είναι άλλα 5 εκατ. ευρώ, ώστε να φτάσει συνολικά τα 22,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γραβού, Νίκος Καπόγλης

Μοιράσου το άρθρο: