Στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με επιστολή της (διαβάστε το αναλυτικό κείμενο) προς την κυβέρνηση, ζητάει αυξημένη υποστήριξη από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μετά το υποχρεωτικό κλείσιμο των σχολείων, καθώς και την αναστολή λειτουργίας όλων των δομών ανοιχτής φροντίδας για τα άτομα αυτά, όπως είναι τα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης) τα ΚΔΑΠμεΑ, (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία) και τα ΚΔΗΦ ΑμεΑ, έχουν ανακύψει ακόμη περισσότερα προβλήματα στις οικογένειες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, ηλικιωμένους κ.α. με αποτέλεσμα να χρειάζονται αυξημένη φροντίδα και προστασία σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε και αντιμετωπίζουμε».

Τέλος, η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι: «Πολύ σημαντική βοήθεια στην οποία να μπορούν να βασίζονται όλοι αυτοί οι δημότες οι οποίοι αδυνατούν να μεταβούν μόνοι τους στα Σούπερ Μάρκετ, φαρμακεία, ιατρούς, νοσοκομεία και λοιπά, προκειμένου να τύχουν βοήθειας, αποτελεί η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» που λειτουργεί στους Δήμους της χώρας.

Απαραίτητο είναι να υπάρξει αυξημένη μέριμνα και υποστήριξη σε όλες αυτούς τους πολίτες που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, όπως είναι οικογένειες με άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, μονογονεϊκές οικογένειες, μοναχικά άτομα, ηλικιωμένοι κ.α. μέσω των υπηρεσιών του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που λειτουργεί στους Δήμους της χώρας».

Μοιράσου το άρθρο: