Σε ετοιμότητα και αυτή τη χρονιά, για όλη την αντιπυρική περίοδο, βρίσκονται οι εθελοντές δασοπυροπροστασίας Αττικής (ΕΔΑΣΑ). Προηγήθηκαν ενημερωτικές συσκέψεις και ημερίδες για την καλύτερη προετοιμασία των συμμετεχόντων.

Το έργο του ΕΔΑΣΑ

Ο ΕΔΑΣΑ (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) είναι περιβαλλοντικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1987 με κυριότερο σκοπό του την κινητοποίηση των κατοίκων της Αττικής στην εθελοντική δασοπυροφύλαξη, δασοπυρόσβεση και αναδάσωση των βουνών της Αττικής, καθώς και την παροχή βοήθειας – στο μέτρο του δυνατού – προς τις υπηρεσίες κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών. Συνεργάζεται με το Πυροσβεστικό Σώμα και τη Δασική Υπηρεσία.

Στα 31 χρόνια ιστορίας του ΕΔΑΣΑ καταμετρώνται:
Πάνω από 2450 Πυροφυλάξεις
Πάνω από 4000 Εθελοντές
Πάνω από 225 εντοπισμοί πυρκαγιών
Πάνω από 6000 ώρες περιπολιών με πυροσβεστικό όχημα (από το 2009)
52 συμμετοχές σε κατασβέσεις δασικών πυρκαγιών
Περισσότερα για την ιστορία του ΕΔΑΣΑ θα βρείτε στο http://www.edasa.gr

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΔΑΣΑ: «Το Σάββατο το βράδυ, 14 Απριλίου 2018, κατά τη διάρκεια της νυχτερινής εκπαίδευσης Δασοπυροφύλαξης, επισκέφθηκαν το πυροφυλάκιο Σκίπιζας, ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, Υποστράτηγος Αχιλλέας Τζουβάρας, και ο Διοικητής του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Πύραρχος Χρήστος Σπαθούλας.

Οι αξιωματούχοι του Πυροσβεστικού Σώματος είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το πυροφυλάκιο Σκίπιζας, ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες πρόληψης που αυτό προσφέρει, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΔΑΣΑ και την οργάνωση της Δασοπυροφύλαξης.
Ο κος Περιφερειάρχης εξήρε τη προσφορά των εθελοντών, έδωσε έμφαση στην ασφάλεια του προσωπικού, και μίλησε για τη σημασία της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών τονίζοντας τις δυσκολίες που προκύπτουν από την αλλαγή του κλίματος.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί τιμή για τον ΕΔΑΣΑ και υπογραμμίζει τη σημασία του έργου που προσφέρουμε και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε».

Σχετικές ειδήσεις:

ΕΔΑΣΑ: Νέα ενίσχυση στις δράσεις δασοπυροπροστασίας

ΕΔΑΣΑ: Oργάνωση για τη νέα αντιπυρική περίοδο

Oι Eθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής στο ert.gr – 28 χρόνια προσφοράς και δράσης

Εθελοντές πυροπροστασίας στις επάλξεις της Πάρνηθας (video)

Πάρνηθα: Κάλεσμα για εθελοντική δασοπυροπροστασία από τον ΕΔΑΣΑ

ΕΔΑΣΑ: Δηλώστε συμμετοχή στις εθελοντικές πυροφυλάξεις

«Μάχιμοι» και με τη βούλα οι εθελοντές δασοπυροπροστασίας Αττικής

Έναρξη της αντιπυρικής περιόδου – Μέτρα και προφυλάξεις

Μοιράσου το άρθρο: