Την παράταση του χρόνου διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου «Περί Διεθνούς Προστασίας» ζητά η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) με επιστολή της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή της ΕΕΔΑ, «η νομοθετική αποκατάσταση των προβλημάτων της παροχής διεθνούς προστασίας, με γνώμονα τον σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου, αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα και είναι προς το συμφέρον της Πολιτείας η ρύθμιση αυτή να αποτελεί προϊόν ουσιαστικής συζήτησης επί των επιμέρους θεμάτων. Σε αυτή την εύλογη απαίτηση, ωστόσο, δεν ανταποκρίνεται η θέση σε δημόσια διαβούλευση εντός μόλις τεσσάρων εργασίμων ημερών της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Η ΕΕΔΑ «ζητά από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, δεδομένης της σπουδαιότητας των υπό ρύθμιση ζητημάτων, την παράταση του χρόνου διαβούλευσης, προκειμένου τόσο η Εθνική Επιτροπή όσο και η Κοινωνία των Πολιτών να έχουν την ουσιαστική δυνατότητα μελέτης και σχολιασμού του σχεδίου νόμου και να έχει η υπό εξέλιξη διαβούλευση ουσιαστικό και όχι προσχηματικό χαρακτήρα».

Διαβάστε την επιστολή της ΕΕΔΑ

Μοιράσου το άρθρο: