Σοκ και δέος απο τον φονικό κυκλώνα που χτύπησε τη Χαλκιδική και μέσα σε 15 λεπτά, σκότωσε 7 ανθρώπους, τραυμάτισε περισσότερους απο 100 και άφησε πίσω του τεράστιες καταστροφές. Συγκλονιστικές εικόνες και μαρτυρίες περιγράφουν τη μανία της φύσης και τον εφιάλτη που έζησαν κάτοικοι και τουρίστες.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τη στιγμή που η φονική κακοκαιρία «χτυπά» τη Χαλκιδική. Κεραυνοί «βομβαρδίζουν» την περιοχή και μετατρέπουν τη νύχτα σε μέρα. Θυελλώδεις άνεμοι δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους. Το σκηνικό προκαλεί δέος.


«Μικρογραφία ενός τυφώνα»

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, ωστόσο οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι λόγω κλιματικής αλλαγής θα εκδηλώνονται πλέον πιο σφοδρά και πιο συχνά. Ακόμη και στις χώρες της Μεσογείου, που μέχρι τώρα χαρακτηρίζονταν από ήπιες συνθήκες. Ο Μιχάλης Πετράκης, ομότιμος ερευνητής και πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Αστεροσκοπείου Αθηνών μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ για το φαινόμενο αυτό το οποίο το χαρακτήρισε μικρογραφία ενός τυφώνα, καθώς είχε τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν οι τυφώνες που δημιουργούνται στον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό. Μάλιστα ανέφερε ότι αντίστοιχο φαινόμενο είχε εκδηλωθεί τον Ιούλιο του 1983 στον Θερμαϊκό.

Καταστροφές από τη θεομηνία στα Νέα Πλάγια (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Αεροφωτογραφίες από καταστροφές σε σπίτια στη Βεργιά από τη φονική θεομηνία (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Μοιράσου το άρθρο: