Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει ο άγριος ξυλοδαρμός δύο 14χρονων μαθητών στο άλσος του Αιγάλεω. Στο γνωστό «Μπαρουτάδικο» λύνουν τους λογαριασμούς τους χούλιγκαν και συμμορίες, συχνά μπροστά στα μάτια των περαστικών και των κατοίκων, που φοβούνται να περάσουν νύχτα από το πάρκο.

Το βράδυ της Τετάρτης, όπως καταθέτει η μητέρα του ενός 14χρονου, επιτέθηκαν 20-25 άτομα που έκρυβαν τα πρόσωπα τους σε κουκούλες και κρατούσαν σιδηρογροθιές. Τους χτύπησαν στο κεφάλι και το σώμα, τους πήραν τα κινητά τηλέφωνα, ακόμη κι ένα ζευγάρι παπούτσια και εξαφανίστηκαν.

Οι γείτονες που άκουσαν τις φωνές ειδοποίησαν την αστυνομία, ενώ τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Τώρα βρίσκονται στα σπίτια τους, κοντά στην αγκαλιά των δικών τους, σε άσχημη, όμως, ψυχολογική κατάσταση.

Οπως είπαν τα θύματα, οι δράστες ήταν ηλικίας άνω των 18 ετών και μιλούσαν ελληνικά.

Στο φως έρχονται καταγγελίες και για άλλα δύο ανάλογα περιστατικά στο ίδιο πάρκο, μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων, ενώ συμμαθητές των 14χρονων δηλώνουν ότι πάνε πλέον σχολείο, συνοδεία γονέων.

«Ο φόβος πάντα υπάρχει, όταν υπάρχει εγκατάλειψη, και μη επαρκής φωτισμός», λένε κάτοικοι της περιοχής, υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για υπέροχο άλσος, χώρο πρασίνου άθλησης και αναψυχής.

Για «μεμονωμένο περιστατικό οπαδικής βίας, όπως πολλά που δυστυχώς συμβαίνουν ακόμα», έκανε λόγο ο δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας.

Στους επόμενους δύο μήνες θα υπάρχει επαρκής φωτισμός το βράδυ, καθώς η εργολαβία για την αποκατάσταση των χρόνιων ζημιών είναι ήδη σε εξέλιξη, ενώ και η φύλαξη στο χώρο που ήδη υπάρχει μετά τις 22:00 θα ενταθεί, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. Επιπλέον επισημαίνεται ότι ο Δήμαρχος, από την πρώτη στιγμή, ήρθε σε επαφή με την οικογένεια των παιδιών «που έπεσαν θύματα του οπαδισμού».

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου
Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: