Για κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, του Θεόδωρου Τσουκάτου, στελεχών και υπαλλήλων του ΟΤΕ από τα μαύρα ταμεία της Siemens έκανε λόγο η εισαγγελέας, Ελένη Σκεπαρνιά,  κατά την αγόρευση της, καταπέλτη, στη δίκη για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται λόγος για πάγια τακτική της εταιρείας Siemens από το 1980 μέχρι και το 2006 να δωροδοκεί πολιτικούς αλλά και εταιρικά στελέχη με το 8% του τζίρου κάθε έργου προκειμένου να αναλαμβάνει το έργο.

Η κα Σκεπαρνιά έκανε λόγο για δωροδοκία του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Τσουκάτου, στελεχών και υπαλλήλων του ΟΤΕ από στελέχη της Siemens Hellas. Τις μίζες έδιναν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος  τότε διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas, ο οποίος δεν εκδόθηκε ποτέ στις ελληνικές αρχές. Ο Χρίστος Καραβέλας που διαφεύγει της σύλληψης  και ο Ηλίας Γεωργίου που καταδικάστηκε για την συγκεκριμένη υπόθεση  και αποφυλακίστηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Τάσος Μαντέλης έχει επίσης καταδικαστεί για την συγκεκριμένη υπόθεση καθώς το σκέλος της δικογραφίας που τον αφορούσε είχε διαχωριστεί έτσι ώστε να μην παραγραφούν τα αδικήματα  με τα οποία βαρύνοντας ο υπουργός και έχει καταδικαστεί τελεσίδικα σε πέντε χρόνια κάθειρξη εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ ημερησίως.

Στη δίκη για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens και την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι 64 από τους οποίους τέσσερις έχουν αποβιώσει.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Μοιράσου το άρθρο: