Μέσα σε ένα τριήμερο θα πραγματοποιηθούν δύο δραστηριότητες στην περιοχή από τα Σεπόλια έως το Μπουρνάζι, με την αντιρατσιστική δράση να χαρακτηρίζει το περιεχόμενό τους.

Tην Κυριακή 17 Ιουνίου η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, θα πραγματοποιήσει γιορτή στο 144 Σχολείο στα Σεπόλια, με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Στο ίδιο σχολείο είχε δημιουργηθεί επεισόδιο, με επίθεση που δέχθηκαν μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων του 144ου Δημοτ. Σχολείου της Αθήνας, από δύο γονείς, επειδή επειδή ο Σύλλογος Γονέων κάλεσε τους γονείς της Πακιστανικής κοινότητας που τα παιδιά τους παρακολουθούν μαθήματα τις Κυριακές στο σχολείο, να συμβάλλουν στη γιορτή του σχολείου. Οι γονείς Ε.Χ. και Θ.Ν. που ξυλοκοπήθηκαν κατέθεσαν μήνυση.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας

«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τον ρατσιστικό τραμπουκισμό και τον ξυλοδαρμό γονέων στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής.

Ο ρόλος των δραστών αυτής της επίθεσης δεν είναι άγνωστος ούτε τυχαίος. Τα κίνητρά τους είναι επίσης γνωστά. Το δηλητήριο του ρατσισμού που τους ποτίζει, όμως, δεν έχει την παραμικρή θέση στη σχολική κοινότητα που έχει αγκαλιάσει τα παιδιά των μεταναστών προσφέροντάς τους το αγαθό της μόρφωσης ως ένα αδιαπραγμάτευτο και αυτονόητο δικαίωμά τους.

Στηρίζουμε πλήρως τον διευθυντή του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς που έπραξαν το αυτονόητο και συμπεριέλαβαν όλα τα παιδιά στην τελετή.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές που σύσσωμοι στέκονται στο πλευρό των παιδιών της Πακιστανικής Κοινότητας.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους γονείς που δέχθηκαν τη φασιστική επίθεση και τους ζητούμε να συνεχίσουν να στηρίζουν ένα σχολείο δημοκρατικό και ανοιχτό στη διαφορετικότητα δίνοντας αποστομωτική απάντηση στα φαινόμενα του ρατσισμού».

Το περιστατικό στο σχολείο, καταδίκασαν αρκετοί φορείς, μεταξύ αυτών και το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Επίσης, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, που καλεί σε συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση την Τρίτη 19 Ιούνη, 7μ.μ που θα ξεκινήσει από την πλατεία Μπουρναζίου και θα φτάσει στο γήπεδο του Τρίτωνα στα Σεπόλια, εκεί που έκανε τα πρώτα του βήματα ο Γιάννης Αντετοκούμπο.

Η διαδήλωση οργανώνεται από φορείς της περιοχής και δεν προέκυψε μόνο, ή κυρίως από το περιστατικό στο σχολείο, αλλά όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή: «Μετανάστες καταγγέλλουν ότι δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Περιστερίου. Την Κυριακή 13 Μάη ο Μοχάμεντ Γκούμπαζ, ενώ βάδιζε προς το σπίτι του στην γωνία της οδού Σολωμού και Λευκωσίας στο Μπουρνάζι δέχτηκε επίθεση από περίπου δέκα άτομα. Ο ένας πετάχτηκε μπροστά του και τον γρονθοκόπησε, ενώ οι άλλοι άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι και στην πλάτη. Ο μετανάστης πήγε αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα του Περιστερίου που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πέρα και οι αστυνομικοί του είπαν να πάει μόνος του σε νοσοκομείο.

Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο καθώς το τελευταίο διάστημα η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος έχει καταγγελίες και για άλλες επιθέσεις. Οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στο Μπουρνάζι δεν έχουν συλληφθεί, παρότι έχει γίνει μήνυση στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας και παρότι υπάρχει βίντεο που καταγράφει την επίθεση από κάμερα ασφαλείας, το οποίο έχει κυκλοφορήσει εδώ και μέρες σε κανάλια και στο διαδίκτυο».

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: