Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Γαλλόφωνων Δημοσιογράφων (UPF) διοργανώνει την Τρίτη 14 Μαΐου (11.00-15.00) εκδήλωση για τα πολιτικά διακυβεύματα και τις επικοινωνιακές διαστάσεις των Ευρωπαϊκών Εκλογών, αλλά και την αναζήτηση λύσεων στο σημερινό συγκεχυμένο τοπίο της Ευρώπης.

Η εκδήλωση με τίτλο «EΥΡΩΚΛΟΓΕΣ 2019: ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;» θα γίνει στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8) και θα έχει το χαρακτήρα διαλογικής συζήτησης μεταξύ των συμμετεχόντων και όχι απλώς ομιλιών από καθέδρας και διενέργειας ερωτοαπαντήσεων.

Κύριες Εισηγήσεις:

Καπόπουλος Γιώργος, δημοσιογράφος, μέλος Ελλ. Τμήματος UPF

Λαδή Στέλλα, Επικ. Καθηγήτρια Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επισκέπτρια στο Παν. Queen Mary, Βρετανία

Ockrent Christine, δημοσιογράφος, συγγραφέας στη Γαλλία και μέλος ευρωπαϊκών δεξαμενών σκέψης (μαγνητοσκοπημένη συζήτηση)

Πασάς Αργύρης: Αναπλ. Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Ελληνικής Πανεπιστημιακής ¨Ένωσης Ευρωπαϊκών Σπουδών

Φραγκονικολόπουλος Χρήστος: Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Κάτοχος Έδρας Jean Monnet European Integration Journalism

Εκπρόσωπος LCP-Καναλιού Γαλλικής Βουλής & Γερουσίας (Μαγνητοσκοπημένη συζήτηση)

Παρεμβάσεις από εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλη του Ελληνικού Τμήματος της UPF και παρευρισκόμενους.

Συντονισμός: Προκόπης Δούκας, δημοσιογράφος, μέλος Ελλ. Τμήματος UPF

Πρόγραμμα

11.00-11.15:  Άφιξη-εγγραφή συμμετεχόντων

11.15-11.30: Xαιρετισμοί, ενημέρωση για την UPF και την επανίδρυση του Ελλ. Τμήματος

11.30-12.30: Κύκλος κύριων εισηγήσεων από 10’

12.30-13.30: Κύκλος προγραμματισμένων παρεμβάσεων από 5’

13.30-15.00: Παρεμβάσεις παρευρισκόμενων, ερωτοαπαντήσεις, διαλογική συζήτηση.

Info εκδήλωσης

«EΥΡΩΚΛΟΓΕΣ 2019: ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;»

  • Πού: Γραφεία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
  • Πότε: Τρίτη 14 Μαΐου, 11.00-15.00

UPF είναι ένα δίκτυο γαλλόφωνων δημοσιογράφων και ΜΜΕ με εθνικά τμήματα σε 50 χώρες, το οποίο συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας.

Στις αρχές του 2019 αναβίωσε το Ελληνικό Τμήμα και η εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές είναι η πρώτη της νέας φάσης.

Μοιράσου το άρθρο: