Αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων σε Αχαρνών και Ζωγράφου έγιναν νωρίς το πρωί της Δευτέρας από δυνάμεις της αστυνομίας. Στη διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής μεταφέρθηκαν 127 Σύροι πρόσφυγες που απομακρύνθηκαν από την κατάληψη της οδού Αλκιβιάδου στην Αθήνα, ενώ επτά άτομα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη Βίλα Ζωγράφου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, χαρακτήρισε «απολύτως δικαιολογημένες» τις επιχειρήσεις.

«Το πρώτο κτίριο στου Ζωγράφου, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και το ήθελε για να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος. Οι καταληψίες, περίπου 5-6 άτομα, βρίσκονταν μέσα αρκετό καιρό. Το δεύτερο κτίριο, στην Αχαρνών, στην οδό Αλκιβιάδου, ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και θέλει να το χρησιμοποιήσει για ασυνόδευτα παιδιά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πρόσφυγες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο επιχειρήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες», δήλωσε ο κ.Τόσκας.

‘Εντονη είναι η κινητοποίηση στον αντιεξουσιαστικό χώρο, καθώς γίνονται μέσω Διαδικτύου καλέσματα για συγκεντρώσεις στην πλατεία Εξαρχείων και στου Ζωγράφου, αλλά και για ενίσχυση σε υπό κατάληψη κτίρια.

Περίπου 60 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, ενώ προγραμματίζεται πορεία στις 6.00 το απόγευμα.

Οι επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας έρχονται λίγες μέρες μετά την αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το κόμμα της Πειραιώς να εκφράζει προς πάσα κατεύθυνση την ανάγκη για περισσότερη τάξη και ασφάλεια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Μοιράσου το άρθρο: