Η συνδρομή της Εκκλησίας ζητήθηκε στη στέγαση προσφύγων και μεταναστών, για την άμεση μετακίνηση πληθυσμού από τις δομές στα νησιά του Αιγαίου.

Συζητήθηκε η δυνατότητα να δοθούν ακίνητα της εκκλησίας ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν οικογένειες και ασυνόδευτα ανήλικα, σε όλη την Ελλάδα, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, δεσμεύτηκε να βοηθήσει δίνοντας όλα τα ακίνητά της που μπορούν να διαμορφωθούν έτσι ώστε να φιλοξενήσουν κόσμο, με την προϋπόθεση την διαχείριση των προγραμμάτων, να την αναλάβει αποκλειστικά η δική της ΜΚΟ, το Κέντρο Συμπαράστασης Παλιννοστούντων και Μεταναστών, που ήδη στηρίζει νομικά και ψυχολογικά πρόσφυγες και μετανάστες και ειδικεύεται στην οικογενειακή επανένωση, έχοντας μάλιστα προωθήσει 4.000 ασυνόδευτα ανήλικα σε χώρες της Ε.Ε, από το 2012.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε την αξία της συνδρομής της εκκλησίας σε όλη την διαδρομή της κρίσης, προσθέτοντας πως η εκκλησία είναι αξιέπαινη και αποτελεί παρηγοριά για την ελληνική κοινωνία καθώς έχει και θεσμούς και ανθρώπους.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: