Σημαντική μεταβολή του καιρού από την Τρίτη 8 Νοεμβρίου από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες (οι οποίες πιθανώς θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις) και τους θυελλώδεις ανέμους (6 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ). Ευνοείται η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ανατολικά. 

Μακεδονία – Θράκη 
Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου – Ήπειρος – δυτική στερεά – δυτική Πελοπόννησος 
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία – ανατολική στερεά – Εύβοια – ανατολική Πελοπόννησος 
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά τμήματα σποραδικές καταιγίδες.  Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νοτιά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες – Κρήτη
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα για τοπική βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου και στη βόρεια Κρήτη έως 31 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα 
Νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια οπού υπάρχει και ενδεχόμενο πρόσκαιρης καταιγίδας από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 στα βόρεια τοπικά 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου είναι και πιθανόν να εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για Τέταρτη 09-11-2016
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα. Από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Ευνοείται η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και
πιθανόν 9 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδιά ένταση. Σε πτώση στα δυτικάη η θερμοκρασία.

Μοιράσου το άρθρο: