Διέφυγε τον κίνδυνο ο μαθητής της τετάρτης δημοτικού, ο οποίος επιστρέφοντας το μεσημέρι της Τετάρτης από το σχολείο στο σπίτι του, σε χωριό των Σερρών, δέχθηκε την επίθεση τριών σκυλιών. Ο μαθητής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών.

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι τα σωματώδη σκυλιά ράτσας, Cane Corso ανήκουν σε 49χρονο, ο 24χρονος γιος του οποίου, άνοιξε την πόρτα του κτήματος που έχουν, και τα σκυλιά βγήκαν έξω πραγματοποιώντας επίθεση στο 9χρονο παιδί, που επέστρεφε εκείνη την ώρα από το σχολείο.

Προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στο παιδί στο κεφάλι και στο αριστερό πόδι.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, ύστερα από μήνυση για σωματική βλάβη από αμέλεια, που κατέθεσε εναντίον τους η μητέρα του 9χρονου.

Με προφορική εντολή, ο εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους ορίζοντας ρητή δικάσιμο, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να ολοκληρωθεί η δικογραφία με την προσθήκη καταθέσεων, κτηνιατρικών εξετάσεων κ.ά.

Παράλληλα, επιβλήθηκαν εις βάρος τους οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις που συνδέονται με τη (μη) τήρηση των όρων φύλαξης των ζώων και τις προκληθείσες σωματικές βλάβες.

Ανταπόκριση:Λεωνίδας Κασάπης

Μοιράσου το άρθρο: