Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, είχε η διοίκηση της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), για το θέμα των επαναπροσλήψεων των εποχικά εργαζομένων που δεν έχουν επαναπροσληφθεί ακόμα, αλλά και άλλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Σύμφωνα με την απολογιστική ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ: «Οι εργοδότες υποχρεούνται από σήμερα να κάνουν τις επαναπροσλήψεις και να μπουν οι συνάδελφοι σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης παίρνοντας έτσι το επίδομα ειδικού σκοπού των 534€ και τις ασφαλιστικές εισφορές ώστε να μπουν στο επίδομα ανεργίας.

Όσοι δεν δουλέψουν φέτος θα είναι σε αναστολή σύμβασης έως 30/09/2020.

Όσα ξενοδοχεία ανοίξουν βάση της πληρότητας θα σταματούν την αναστολή σύμβασης των συναδέλφων και θα προχωρούν στην πρόσληψη.

Αυτό που καταφέραμε σήμερα στη συνάντηση είναι πως όσοι ξενοδόχοι δεν κάνουν τις επαναπροσλήψεις από σήμερα θα παρεμβαίνει το Υπουργείο, θα κάνει την διασταύρωση των στοιχείων και θα προχωρά η αναστολή της σύμβασης.

Η πρόφαση για ανακαίνιση που επικαλούνται οι εργοδότες, δεν είναι λόγος για να μην μπουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή σύμβασης.
Ακόμα όπως ειπώθηκε από τον κ. Υπουργό τις επόμενες ημέρες θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των 800€.
Από την μεριά μας τονίσαμε πως τα προβλήματα είναι πολλά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, το νομοσχέδιο για την επαναπρόσληψη είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά δυστυχώς δεν αρκεί.
Θέσαμε ακόμα προς τον Υπουργό πως θα πρέπει οι μισθοί μας να αναπληρωθούν στο επίπεδο των κλαδικών συμβάσεων εργασίας. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα μας, καθώς βλέπουμε πως οι πιέσεις μας πιάνουν τόπο».

Μοιράσου το άρθρο: