Ελληνοαμερικανική άσκηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Λιτοχώρου, παρουσία του αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατού και του Αμερικανού πρέσβη στη Αθήνα.

Στο Πεδίο Βολής Λιτοχώρου η τελική φάση της κοινής εκπαίδευσης διάρκειας περίπου πέντε μηνών ανάμεσα σε Έλληνες και Αμερικάνους της αεροπορίας Στρατού που βρίσκεται σε εξέλιξη για 4η συνεχή χρονιά.

Στο σενάριο της άσκησης είναι και η πτώση ελικοπτέρου, με στελέχη της 32ης ταξιαρχίας πεζοναυτών αναλαμβάνουν την περισυλλογή τους, αφού όμως πρώτα ασφαλίσουν την περιοχή.

Η διμερής άσκηση ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ δεν είναι η πρώτη, αλλά η τρίτη άσκηση μέσα σε έναν μήνα. Λίγες ημέρες πριν ήταν ξανά μαζί στην άσκηση Χρυσόμαλλο δέρας, όπως και στην αεροναυτική άσκηση Μέγας Αλέξανδρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επόμενη χρονιά, η 5η χρονιά, που να βρεθούν οι Αμερικανοί στην περιοχή της Μαγνησίας αναμένεται να είναι πολύ πιο αναβαθμισμένη σε προσωπικό και μέσα από την υπάρχουσα αυτή τη στιγμή.

Ο αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάϊατ από το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας (στην έδρα της 1η Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού) μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δε μπορεί να φανταστεί άλλη χώρα τόσο ιδανική χώρα για να εκπαιδεύονται τα αμερικανικά πληρώματα των ελικοπτέρων,

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κ. Σκουλάς

Μοιράσου το άρθρο: