Ένορκη Διοικητική Εξέταση διεξαγάγει από τον Οκτώβριο το αρχηγείο της Αστυνομίας για περιστατικό που συνέβη έξω από το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας σε βάρος γυναίκας με αναπηρία, ενώ έχει επιληφθεί και η δικαιοσύνη. Την υπόθεση φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα Ντοκουμέντο.

Έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και Ένορκη Διοικητική Εξέταση διενεργούνται από την πρώτη στιγμή, για περιστατικό το οποίο βγήκε στο φως της δημοσιότητας από βίντεο, που δείχνει αστυνομικούς να βρέχουν με το λάστιχο της βρύσης μια γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή τη δημοσιοποίηση του βίντεο, το οποίο παρουσιάζει αύριο η εφημερίδα Documento. Η αστυνομία αναφέρει ότι αυτό το γεγονός είχε συμβεί στις 20 Οκτωβρίου και οι αστυνομικοί που εμπλέκονται, εκτός των άλλων, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, οι ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες ξεκίνησαν μετά την αναφορά δικηγόρου, ο οποίος έτυχε να είναι παρών στο περιστατικό και το κατήγγειλε αμέσως.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: