Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την περαιτέρω στήριξη μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων κάθε κλάδου της οικονομίας οι οποίες πλήττονται από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι παρατείνεται έως τις 21/04/2020 η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport) για την ένταξή τους στο χρηματοδοτικό σχήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Όπως επισημαίνεται η κυβέρνηση λειτουργεί με σχέδιο, ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορονοϊού και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή.

Το καθεστώς είναι ανοικτό σε επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς και αντιμετωπίζουν προσωρινές οικονομικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας. Ήδη περισσότερες από 15.500 επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αιτήσεις στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

To «πράσινο φως» για την εφαρμογή της «επιστρεπτέας προκαταβολής» ύψους 1 δισ. ευρώ άναψε η Κομισιόν. Όσον αφορά την ισχύ της, αυτή θα είναι έως τον Ιούνιο.

«Το παρόν ελληνικό καθεστώς επιστρεπτέων προκαταβολών ύψους 1 δισ. ευρώ θα συμβάλει στην εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας στην ελληνική οικονομία. Διασφαλίζει ότι οι επιχειρήσεις που πλήττονται περισσότερο λόγω της έξαρσης του κορονοϊού θα συνεχίσουν την οικονομική τους δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της κρίσης και μετά το τέλος της» δήλωσε η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού μετά την έγκριση της «επιστρεπτέας προκαταβολής» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή:ΑΠΕ

 

Μοιράσου το άρθρο: