Στην διασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων από τους 900.000 εργαζόμενους στον τουρισμό, επικεντρώνεται η κυβέρνηση, ανέφερε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, επιβεβαιώνοντας ότι μόνο τα 2/5 των ξενοδοχείων δωδεκάμηνης λειτουργίας έχουν ανοίξει, ενώ τόνισε πως εάν χρειαστεί θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης.

Ο αγώνας είναι ασύμμετρος και ξεκινάμε από μηδενική βάση, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού να ανακοινώνει κατάρρευση εκατομμυρίων θέσεων εργασίας  σε όλο τον κόσμο, υπενθύμισε ο κύριος Κόνσολας και πρόσθεσε:

«Οι ξεναγοί είναι οι πρεσβευτές μας  σε 33 εκατομμύρια επισκέπτες, τα προηγούμενα χρόνια και εύλογα ιδρύονται νέες  σχολές ξεναγών, σε Αθήνα, θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ρέθυμνο και Ρόδο, καθώς προσεγγίζουμε με σεβασμό τους επισκέπτες, με παράλληλη προσοπάθεια στήριξης των εργαζομένων».

Ο Ευρωπαϊκός  Οργανισμός Ασφάλειας Αεροπορίας καθορίζει τα ασφαλή αεροδρόμια, ενώ στη χώρα μας σε πρώτη φάση από τις 15 Ιουνίου είναι η Θεσσαλονίκη και Αθήνα με διεθνείς πτήσεις από χώρες όπου ισχύουν οι διακρατικές συμφωνίες. Θα συνεχίσουν να γίνονται  δειγματοληπτικά τεστ  σε όλους τους επιβάτες και μετά τις 15 Ιουνίου, ενώ για όσους επιβάτες προέρχονται από αεροδρόμια «κόκκινης ζώνης»,  προβλέπεται αυτοπεριορισμός και καραντίνα. Η επανεκτίμηση αναμένεται την 1η Ιουλίου, τόνισε ο υφυπουργός Τουρισμού.

Προυπόθεση η δημόσια ασφάλεια και υγεία με το μήνυμα της ασφαλούς χώρας, ενώ και στα νησιά έχουμε σοβαρούς επαγγελματίες εργαζόμενους που θα περιφρουρήσουν τα μέτρα, σημείωσε.

Οι κλίνες ΜΕΘ στα νησιά έχουν αυξηθεί από 450 σε 650, υπενθύμισε ο υφυπουργός, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση έχει αντανακλαστικά και είναι ομόθυμη η σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη.

Πηγή:ΕΡΤ

 

Μοιράσου το άρθρο: