Νέα επεισόδια σήμερα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ προχθές είχαμε αντίστοιχα και στο Πάντειο. Άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν και τραυμάτισαν φοιτητές.

Μετά την ένταση που σημειώθηκε στην γενική συνέλευση του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών, επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όταν άτομα με κράνη εισέβαλαν σε γενική συνέλευση και επιτέθηκαν σε φοιτητές.

Την στιγμή που ανέβηκε στο βήμα και δέχτηκε την επίθεση. περιγράφει στην κάμερα της ΕΡΤ η φοιτήτρια που ανήκει στην ΔΑΠ.

Μετά την επίθεση, αρκετοί φοιτητές αποχώρησαν έντρομοι από το αμφιθέατρο, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα «φοιτητικά νέα».

Ανακοίνωση για τα επεισόδια στη συνέλευση των φοιτητών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο εξέδωσε η Σύγκλητος του ιδρύματος.

Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου εκφράζει την αγανάκτησή της και καταδικάζει τα βίαια επεισόδια που συνέβησαν κατά τη Γενική Συνέλευση των Φοιτητών που προκλήθηκαν από εξωπανεπιστημιακούς παράγοντες.

«Θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μια ακόμη επίθεση κατά του Δημόσιου Πανεπιστημίου, η οποία έχει ως μοναδικό στόχο να πλήξει τη δημοκρατική του λειτουργία.»

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το πρωί και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 15 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναζήτησαν τον πρύτανη στο γραφείο του. Όταν δεν τον βρήκαν εκεί, προπηλάκισαν έναν φοιτητή. Αμέσως μετά προκάλεσαν ζημιές και έγραψαν συνθήματα σε τοίχους.

«Παρέμβαση» αντιεξουσιαστών σήμερα, την ώρα του προγράμματος στην ΕΡΤ Χανίων. Αντιδρούν στο τελεσίγραφο του  υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη για εκκένωση των κτιρίων που τελούν υπό κατάληψη. Νωρίτερα η ίδια ομάδα είχε εισβάλει στο στούντιο των ειδήσεων της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: