ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σε κατακόρυφη αύξηση του επιβατικού κοινού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που έφτασε μεσοσταθμικά το 82%, οδήγησε η άρση του περιορισμού μετακινήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ η μεγάλη αύξηση καταγράφηκε από την Δευτέρα 4 Μαίου έως χθες Πέμπτη 7 Μαίου, και προέκυψε από τις επικυρώσεις των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς της ΟΣΥ (λεωφορεία, τρόλεϊ) και της ΣΤΑΣΥ (Μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία οι επιβάτες άρχισαν να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ ενώ καταγράφεται σταθεροποίηση στις επικυρώσεις εισιτηρίων σε ημερήσια βάση τις τελευταίες ημέρες (από Τρίτη 5/5 έως Πέμπτη 7/5).

Ειδικότερα, οι επικυρώσεις εισιτηρίων ανά ημέρα είναι οι εξής:

Δευτέρα 4/5
Επικυρώσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ: 107.250
Επικυρώσεις σε Μετρό, ηλεκτρικό και τραμ: 348.679

Τρίτη 5/5
Επικυρώσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ: 119.210
Επικυρώσεις σε Μετρό, ηλεκτρικό και τραμ: 367.395

Τετάρτη 6/5
Επικυρώσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ: 118.392
Επικυρώσεις σε Μετρό, ηλεκτρικό και τραμ: 367.157

Πέμπτη 7/5
Επικυρώσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ: 117.599
Επικυρώσεις σε Μετρό, ηλεκτρικό και τραμ: 374.509.

Το υπουργείο Μεταφορών προετοιμάζεται εντατικά ώστε να έχει λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τη δεύτερο «πακέτο» άρση των περιοριστικών μέτρων που θα ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαίου.
Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζονται οι απολυμάνσεις και πυκνώνουν τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκεκριμένα θα μπαίνουν εμβόλιμα δρομολόγια στο Μετρό και τα λεωφορεία, όπου απαιτείται, και θα μειωθούν και άλλο οι χρονοαποστάσεις μεταξύ των συρμών στο Μετρό.
Επίσης, στο επόμενο δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του προστατευτικού διαχωριστικού για τους οδηγούς λεωφορείων και τρόλεϊ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: