Ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό, θίγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε περιπτώσεις εργαζομένων που βρίσκονται εκτός του πεδίου των ρυθμίσεων.

Για το λόγο αυτό στάλθηκε επιστολή της ΠΟΕΕΤ  στους Υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Τουρισμού, με αίτημα την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Όπως αναφέρει μεtαξύ άλλων η ΠΟΕΕΤ: «Χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν εκτός ρύθμισης, με τις υποχρεώσεις να τρέχουν και να μην είναι πλέον σε θέση να αντεπεξέλθουν στα βασικά.

Εργαζόμενοι που έληξε το ταμείο ανεργίας τον Δεκέμβριο του 19 και αυτών που λήγει τις πρώτες μέρες του Απριλίου.
Ακόμα και οι εργαζόμενοι που μπήκαν πρώτη φορά στον κλάδο και δεν δικαιούνται επιδότηση θα έπρεπε λόγω πανδημίας να επιδοτηθούν.

Εργαζόμενοι που πήραν εποχικό επίδομα η αυτοί που δεν έχουν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα ένσημα για να πάρουν επιδότηση να επιδοτηθούν.

Εργαζόμενοι σε κυλικεία που λειτουργούν μέσα σε κρατικές επιχειρήσεις όπως στο μουσείο μαστίχας στη Χίο οπού το μουσείο έκλεισε οι εργαζόμενοι όμως δεν μπαίνουν στην ρύθμιση γιατί ο επιχειρηματίας που έχει υπενοικιάσει το κυλικείο δεν έχει αναστείλει την κύρια επιχείρηση του και τέλος,

Εργαζόμενοι που δουλεύουν σε ξενοδοχεία από τα περίφημα γραφεία ενοικιάσεως εργαζομένων «ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ» που έχασαν την δουλειά τους άλλα είναι όμως εκτός ρύθμισης γιατί τα γραφεία συνεχίζουν και δουλεύουν ειδικά τα συνεργεία καθαρισμού που ανθούν».

Σχετικές ειδήσεις

Προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την κρίση λόγω κορονοϊού στον τουρισμό – επισιτισμό

Παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

Κλείνουν έως τέλος Απριλίου τα ξενοδοχεία

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Σημαντική μελέτη για τον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού

Παρατείνεται η διάρκεια της ΣΣΕ μεταξύ ξενοδοχοϋπαλλήλων – ξενοδόχων

ΠΟΕΕΤ: Συναντήσεις με πολιτικά κόμματα για την υποχρεωτικότητα της ΣΣΕ σε Τουρισμό – Επισιτισμό

 

 

Μοιράσου το άρθρο: