Μια περίεργη υπόθεση ερευνούν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. Κλιμάκιο της αστυνομίας  έκανε έλεγχο σε μπαρ στον Πειραιά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα περιοριστικά μέτρα. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η λειτουργία του συγκεκριμένου μπαρ πέραν του επιτρεπτού ωραρίου, ενώ υπήρχαν και υπεράριθμοι πελάτες.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο σημείο βρισκόταν και ένας συνάδελφός τους, εκτός υπηρεσίας, αρχιφύλακας, ο οποίος δήλωσε θαμώνας. Ο αρχιφύλακας υποστήριξε ότι το κατάστημα ήταν κλειστό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει λόγος για επιβολή προστίμου.

Ακολούθησε η προσαγωγή του ιδιοκτήτη στο αστυνομικό τμήμα, όπου εκεί – σύμφωνα με πληροφορίες – ένας δεύτερος αστυνομικός προσπάθησε να αποτρέψει την επιβολή προστίμου.

Ο υποδιοικητής του τμήματος που είναι σε καραντίνα (διαγνώστηκε με κορονοϊό) επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αξιωματικό υπηρεσίας, ζητώντας να μιλήσει με τον επικεφαλής του κλιμακίου των αστυνομικών. Χαρακτήρισε άδικη την επιβολή προστίμου και προσπάθησε να τη αποτρέψει.

Το παράδοξο είναι πως το ενδιαφέρον του υποδιοικητή περιορίστηκε στο συγκεκριμένο μπαρ ενώ πρόστιμο είχε επιβληθεί σε άλλα τρία μπαρ.

Το θέμα έφτασε στους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ. Ο συγκεκριμένος υποδιοικητής έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις εσωτερικές υποθέσεις για παράβαση καθήκοντος.

Το πρόστιμο των 5.000 ευρώ επιβλήθηκε και στα 4 μπαρ που παρανομούσαν.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Μοιράσου το άρθρο: