“Έσπασε” το βραχιολάκι ο υπόδικος τραπεζίτης Όσβαλντ-Αναζητείται από την ΕΛΑΣ

O τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, που ήταν πρόσωπο-κλειδί τόσο στο σκάνδαλο των εξοπλισμών όσο και στο σκάνδαλο της Siemens έσπασε το βραχιολάκι «εντοπισμού» του μετά την επιστροφή του από την δίκη στο Εφετείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης ο υπόδικος για εξοπλιστικές μίζες, τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ «έσπασε» το βραχιολάκι και από το μεσημέρι αναζητείται από την Ελληνική Αστυνομία. Όπως αναφέρεται “διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ”.

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ είναι υπόδικος και με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, είχε αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση του, με την επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση. Σήμερα, επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο. Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού (βραχιολάκι) που φορούσε και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρεία του συστήματος γεωεντοπισμού, η καταστροφή της συσκευής έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία.

Πάντως, η αναζήτηση του τραπεζίτη από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Από τον Μάρτιο του 2015 ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ έχει κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Βασιλική Μπράτη. Είναι κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που φέρεται να προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος