Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής (ΕΔΑΣΑ) καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι καθημερινές περιπολίες, ενώ στις 8 Ιουνίου ξεκινούν οι πυροφυλάξεις στα πυροφυλάκια Σκίπιζας και Κατσιμιδίου.

Στα 31 χρόνια του ιστορικού του Ε.ΔΑΣ.Α. καταμετρώνται: Σχεδόν 2500 πυροφυλάξεις Πάνω από 200 αναγγελίες πυρκαγιών Πάνω από 50 συμμετοχές σε κατασβέσεις δασικών πυρκαγιώ.

Ο ΕΔΑΣΑ θέττει το ερώτημα: «Εσύ τι κάνεις γι` αυτό;»

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η ενεργοποίηση των πολιτών σήμερα κρίνεται περισσότερο απαραίτητη από ποτέ για την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, αλλά και τον έγκαιρο εντοπισμό και την κατάσβεσή τους. Πυρήνας της δράσης μας στον Ε.ΔΑΣ.Α παραμένει για 31η χρονιά η εθελοντική πυροφυλάξη στην Πάρνηθα: μια δραστηριότητα που εστιάζει στην έγκαιρη ειδοποίηση των αρχών για ενδεχόμενα συμβάντα δασικών πυρκαγιών, ενώ αποτελεί και μία ανεπανάληπτη εμπειρία για τους εθελοντές που συμμετέχουν.

Ο ΕΔΑΣΑ προσκαλεί παλιούς και νέους εθελοντές να συμβάλλουν και φέτος στην υλοποίηση ενός και μόνο στόχου, την διαφύλαξη του τελευταίου «πνεύμονα» της Αττικής, του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. Το αντάλλαγμα είναι ανεκτίμητο! Μια βραδιά μόνο αρκεί και αποτελεί μια πρώτης τάξεως απόδραση από την ζέστη της Αθήνας στο έναστρο, δροσερό πυροφυλάκιο Σκίπιζας και στο πυροφυλάκιο Κατσιμιδίου, προσφέροντας ανεπανάληπτη θέα και την ικανοποίηση της εθελοντικής προσφοράς.

Οι νυχτερινές δασοπυροφυλάξεις διεξάγονται σε στεγασμένο χώρο με δυνατότητα διανυκτέρευσης των εθελοντών εντός των πυροφυλακίων. Μπορεί να λάβει μέρος σε αυτές οποιοδήποτε άτομο άνω των 18 ετών, με στοιχειώδη φυσική κατάσταση, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, καθώς επικεφαλής της ομάδας πυροφύλαξης είναι πάντοτε εκπαιδευμένα μέλη του Ε.ΔΑΣ.Α.

Οι πυροφυλάξεις γίνονται βάσει υπηρεσιακού σχεδιασμού σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, το Δασαρχείο Πάρνηθας και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας».

Για επικοινωνία με τον ΕΔΑΣΑ:

Τηλέφωνο: 2105200680- Δευτέρα ως Παρασκευή 17.00- 21.00 Website : www.edasa.gr Email : edasa@otenet.gr Email για πυροφυλάξεις: pyrofylaxi@edasa.gr Για συμμετοχή στις πυροφυλάξεις: http://www.edasa.gr/pyrofylaxeis_symmetoxi/

Μοιράσου το άρθρο: