Στη διάθεση της ΚΕΔΕ και των Δήμων της χώρας τάσσεται το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, με επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου.

Στην επιστολή επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως: «Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ), εθελοντικό σωματείο παιδαγωγικού χαρακτήρα το οποίο είναι ενταγμένο στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας (Α.Μ.: 09/2007), με την παρούσα επιστολή, δηλώνει την πρόθεση προσφοράς στον τομέα υποστήριξης των συμπολιτών όπου και όποτε χρειαστεί.

Τα ενήλικα μέλη μας είναι άριστα εκπαιδευμένα στη διαχείριση και ενδυνάμωση πολυπληθών ομάδων ατόμων, εφοδιασμένα με δεξιότητες απαραίτητες για την υποστήριξη ανθρώπων που βιώνουν δυσμενείς συνθήκες».

Επίσης το ΣΕΟ αναφέρει: «Στην παρούσα δύσκολη περίσταση, που όλοι βιώνουμε, επιθυμία μας είναι τα ενήλικα μέλη του ΣΕΟ να συμβάλλουν εθελοντικά στις προσπάθειες των Δήμων της χώρας για την υποστήριξη των πολιτών, προσφέροντας υπηρεσίες σε τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών ή διανομή αγαθών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων ή όποια άλλη υπηρεσία υποστήριξης οργανώνει ο εκάστοτε Δήμος. Προϋπόθεση για την εθελοντική μας συμμετοχή είναι η εξασφάλιση, εκ μέρους των Δήμων, αδειών και μέσων μετακίνησης καθώς και ατομικών μέσων προστασίας προκειμένου οι εθελοντές να νιώθουν και να είναι ασφαλείς».

Μοιράσου το άρθρο: