Με νέα ανακοίνωσή του το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, καλεί σε συμμετοχή σε εθελοντικές αιμοδοσίες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μένουμε σπίτι… Εκτός αν δίνουμε αίμα. Η σταθερή αίθουσα αιμοληψιών δυτικής Αττικής προσαρμόζεται στη δύσκολη συγκυρία και καλεί με νέο ωράριο όλους τους εθελοντές αιμοδότες, παλιούς και νέους να κλείσουν τηλεφωνικά το ραντεβού που θα χαρίσει το πιο πολύτιμο δώρο στον συνάνθρωπο.

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 20:00 (15:00 – 20:00 κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού)

Σάββατο, Κυριακή και αργίες 9:00 – 15:00

Τηλέφωνο: 210 5697986

e-mail: aimodosia-egaleo@ekea.gr

Διεύθυνση: Λεωφόρος Θηβών 314, γήπεδο “Σταύρος Μαυροθαλασσίτης”.

Αιμοδοσία στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αναφέρει πως: «Στο αγωνιώδες κάλεσμα του ιατρικού κόσμου για τόνωση των αποθεμάτων του αίματος ανταποκρίνεται ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και η Κοινωνική του Υπηρεσία. Την Πέμπτη 26 Μαρτίου από τις 9.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι φιλοξενεί στον χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου (Κουντουριώτου & Νεότητος) την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όσους Ηρακλειώτες το επιθυμούν να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, λίγα λεπτά από τον χρόνο τους, προκειμένου να σώσουν τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Βεβαίως, η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με όλα τα μέσα πρόληψης και προφύλαξης που επιβάλλουν οι συνθήκες για την προστασία της εξάπλωσης του κορονοϊού: οι αιμοδότες θα ελέγχονται, άπαντες, προσωπικό και εθελοντές, θα είναι εξοπλισμένοι με γάντια, μάσκες κτλ, ενώ στον χώρο της αιμοληψίας θα υπάρχει ο μέγιστος προβλεπόμενος αριθμός ανθρώπων, τηρουμένων των απαραίτητων αποστάσεων μεταξύ τους.

Ήδη έχουν ειδοποιηθεί από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής οι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες του Δήμου ενώ το κάλεσμα επεκτείνεται σε όλους τους υγιείς Ηρακλειώτες καθώς, η κρίσιμη μείωση των αποθεμάτων σε αίμα – παράπλευρη συνέπεια του υγειονομικού συναγερμού – θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων που το έχουν απόλυτη ανάγκη».

Αιμοδοσίες σε Πετρούπολη-Βριλήσσια-Νέα Σμύρνη

Σχετική είδηση: Στη μάχη της έκτακτης εθελοντικής αιμοδοσίας Δήμοι της Αττικής

 

Μοιράσου το άρθρο: