Στην Αιτωλοακαρνανία που «χτυπήθηκε» από την κακοκαιρία, μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα και Δημάρχους του νομού, προκειμένου να ενημερωθεί για την συνολική κατάσταση στην περιοχή και τις ανάγκες που έχουν ανακύψει.

Οι δήμοι Αγρινίου και Μεσολογγίου έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας. Από την κακοκαιρία και τις έντονες βροχοπτώσεις, έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές στις περιοχές του Αιτωλικού, του Χρυσοβεργίου, των Φραγκουλέικων και των Οινιαδών.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στη Δυτική Ελλάδα μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία δήμων και περιφερειών για την αποκατάσταση των ζημιών.

Στο Αγρίνιο λειτουργεί γραφείο για την παραλαβή αιτημάτων από πολίτες που αφορούν καταγραφές ζημιών.

Στο δημαρχείο Μεσολογγίου ξεκινάει από σήμερα η παραλαβή αιτήσεων καταγραφής ζημιών πρώτης κατοικίας και επιχειρήσεων πολιτών που επλήγησαν από το κύμα κακοκαιρίας.

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά

Στο Δήμο Μεσολογγίου σήμερα θα είναι κλειστά το 1ο δημοτικό σχολείο Κατοχής, το νηπιαγωγείο Κατοχής και 1ο νηπιαγωγείο Νεοχωρίου.

Επίσης, λόγω των ελέγχων από κλιμάκια μηχανικών, δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό σχολείο Ελληνικών, το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Κεφαλοβρύσου, το δημοτικό σχολείο Χαλικίου, καθώς και το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χρυσοβεργίου.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Μοιράσου το άρθρο: