Συνολικά κατηγορούνται 11 άτομα, έχουν συλληφθεί 9, ενώ πρωτεύοντα ρόλο έπαιζαν δύο αστυνομικοί. Στην Πεντέλη συνελήφθη γιος πρώην βουλευτή και ευρωβουλευτή, στον οποίο αποδίδεται ηγετικός ρόλος στην εγκληματική οργάνωση. Στο ίδιο σπίτι με τον νεαρό, βρισκόταν και ο Αλβανός αρχηγός της σπείρας ο οποίος διέφυγε την τελευταία στιγμή. Σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών και διαρρήξεις.

Ο ένας από τους αστυνομικούς, υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής, (μετατέθηκε προσφάτως στην υπηρεσία πεζών περιπολιών, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε ακόμα η μετάθεση λόγω αναρρωτικής άδειας).

Ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος κατάγεται από την Θεσσαλία και υπηρετεί στα Γρεβενά, απολογήθηκε κατά την διάρκεια της προανάκρισης και αφέθηκε ελεύθερος καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Οι έρευνες της Ελ.ΑΣ έγιναν σε Τρίκαλα, Πεντέλη, στο κέντρο της Αθήνας και στον Πειραιά, ενώ κατασχέθηκαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, πιστόλια, εικόνες, πίνακες ζωγραφικής και κοσμήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σπείρα διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, κυρίως στην Αττική, αλλά και στα Τρίκαλα, όπου επίσης τα μέλη της δραστηριοποιούνταν και σε άλλες παράνομες ενέργειες.

Η δράση του κυκλώματος προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛΑΣ.

Τα μέλη της συμμορίας για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές χρησιμοποιούσαν στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες συνδέσεις, με στοιχεία ανύπαρκτων (ghost cards) ή άλλων προσώπων ή διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας, ενώ στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδική ορολογία, με συνθηματικές εκφράσεις, που αντιστοιχούσαν είτε στο είδος των ναρκωτικών ουσιών (όπως βούτυρο, τούρτα, κέικ κ.λπ.) είτε στις ποσότητες των ναρκωτικών σε αντιστοίχηση με χρηματικά ποσά (π.χ. 2 ευρώ, 5 ευρώ κ.λπ.).

Την επιχείρηση ξεκίνησε το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. με βάση στοιχεία για την εμπλοκή αστυνομικού σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Μοιράσου το άρθρο: