Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Για τις προκλήσεις μιας πρωτόγνωρης προσχολικής χρονιάς στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, μίλησε, στην πρεμιέρα επαναλειτουργίας τους, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών Ευαγγελία Καλαϊτζή στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Χαρακτήρισε δύσκολη τη χρονιά που σήμερα αρχίζει με πολλές απαιτήσεις, οι οποίες υπογραμμίζουν τον ρόλο των παιδαγωγών και το ζητούμενο της διασφάλισης της ψυχοσωματικής υγείας των παιδιών: «Σε αυτή την τεράστια υγειονομική κρίση είναι απολύτως αναγκαίο να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών».

Εντοπίζοντας κενά και ελλείψεις στις κατευθύνσεις που δόθηκαν, ανέφερε ότι «δεν ανταποκρίνονται στην ιδιαιτερότητα και το εξελεγκτικό στάδιο της ηλικίας των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ούτε στις υφιστάμενες ελλείψεις σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ σε κάποιους παλιούς παιδικούς σταθμούς, δεν βοηθούν οι κτιριακές δομές».

Σε σχέση με τη χρήση μάσκας στα παιδιά, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών υπογράμμισε πως «κανένα παιδί από 6 μηνών μέχρι 4 χρόνων δεν μπορεί να τη φορέσει. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά κλαίνε και σπαράζουν, ειδικά στις προσαρμογές».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: