Η αναθεώρηση στις τιμές 8.057 φαρμακευτικών σκευασμάτων, εκ των οποίων σε 3.072 μειώνεται η τιμή έως 7%, προκύπτει από το νέο δελτίο τιμών. Καμία αύξηση σε 4.985 φάρμακα, επισημαίνει το υπουργείο Υγείας.

Πάνω από 180 εκατομμύρια η εξοικονόμηση -ετησίως- για το Κράτος και τους Ασθενείς που συμμετέχουν στο κόστος των φαρμάκων, αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Επισημαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το νόμο η αναθεώρηση των τιμών των φαρμάκων γίνεται μία φορά ετησίως, το νέο δελτίο τιμών εκδίδεται μετά από ενάμισι χρόνο, «εξαιτίας της έλλειψης βούλησης της προηγούμενης κυβέρνησης να εφαρμόσει το νόμο».

Από αύριο και για πέντε ημέρες υποβάλλονται ενστάσεις από τους ΚΑΚ με στόχο να αναρτηθεί το διορθωτικό εντός του έτους, ενώ ταυτόχρονα ξεκινάει η διαδικασία για την ανατιμολόγηση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) και η επεξεργασία των δεδομένων για την τιμολόγηση των νέων αιτημάτων για συνταγογραφούμενα και ΜΗΣΥΦΑ, που κατατέθηκαν εντός του 2019.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις τιμές:

https://www.moh.gov.gr/articles/times-farmakwn/deltia-timwn/6583-deltio-anathewrhmenwn-timwn-farmakwn-anthrwpinhs-xrhshs-dekembrioy-2019

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: