Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο φεστιβάλ «Break the Chain» που πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2017, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Κατάργηση της Δουλείας (2 Δεκεμβρίου). Το φετινό φεστιβάλ «Break the Chain» ήταν αφιερωμένο στο εργασιακό Trafficking και «έτρεξε» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων και στον χώρο της Πειραιώς 260.

Ρεπορτάζ: Τζένη Χαραλαμπίδου

To φεστιβάλ «Break the Chain» επέστρεψε για τρίτη χρονιά και διέδωσε το μήνυμα «Μη μένεις αμέτοχος! Σπάσε την αλυσίδα της εκμετάλλευσης».

3ο Φεστιβάλ «Break the Chain»

Αποτελεί μία συλλογική εκστρατεία κοινωνικής αφύπνισης, η οποία με όχημα την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινού σε ένα κοινωνικό μέτωπο που εναντιώνεται στην εκμετάλλευση και στην εμπορία ανθρώπων, τη σύγχρονη δουλεία.

Είναι μια πρωτοβουλία του Εθνικού Εισηγητή για την Εμπορία και Εκμετάλλευση ανθρώπου, Ηρακλή Μοσκώφ, διοργάνωση της ΑΜΚΕ Locomotiva και της πολιτιστικής πλατφόρμας elculture.gr.

3ο Φεστιβάλ «Break the Chain»

«Η ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια δεν μπορεί να εντάσσονται στις αγοραίες πρακτικές. Απεναντίας, ως αναφαίρετα δικαιώματα, αποτελούν αξίες που ανήκουν σε όλους και όλες. Οφείλουμε, λοιπόν, να τα προασπιστούμε και, μέσω της ενημέρωσης και της πρόληψης, να αφυπνίσουμε την κοινωνία μας ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα ανθρώπινης εμπορίας και εκμετάλλευσης. Μόνο έτσι, και με τη σύμπραξη όλων μας, έχουμε ελπίδα για τη συγκρότηση μιας κοινωνίας δίκαιης και αλληλέγγυας, υπό τις αρχές και τις αξίες της ισότητας», δήλωσε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα. 

Το Φεστιβάλ άνοιξε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, με το 3rd CSR Connecting Event, μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Εκεί, συναντήθηκαν στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με οργανώσεις και άτυπες ομάδες πολιτών που δραστηριοποιούνται στα θέματα του trafficking με σκοπό να γνωριστούν και να συνεχίσουν από κοινού την προσπάθειά ενδυνάμωσης ευάλωτων ομάδων.

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, οι επισκέπτες της Βιβλιοθήκης του δήμου Αθηναίων και της Πειραιώς 260 είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους θεσμικών εταίρων, κρατικών φορέων, ΜΚΟ, οργανώσεων και πρωτοβουλιών του πεδίου, να παρακολουθήσουν περφόρμανς, παραστάσεις και να πάρουν μέρος σε workshops για το Δίκαιο Εμπόριο.

Δείτε στο video τι έγινε κατά το 3ο φεστιβάλ «Break the Chain»

Το μήνυμα του φεστιβάλ έστειλαν με τον δικό τους τρόπο η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων καθώς και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η οποία παρουσίασε στο κοινό έργα διάσημων συνθετών που βίωσαν και απέταξαν τη δουλεία και την καταπίεση μέσα από την δημιουργία αριστουργημάτων.

Στο video ο πρώην Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου, εξηγεί στην Τζένη Χαραλαμπίδου και στο ert.gr πώς το trafficking συνδέεται με το προσφυγικό ζήτημα.

«Είμαστε εδώ για να πούμε stop στον φόβο. Είμαστε εδώ για να σπάσουμε την αλυσίδα. Είμαστε εδώ γιατί ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα είναι να δραστηριοποιηθούμε εμείς», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Μεταναστών, Προσφύγων και Δημοτικής Αποκέντρωσης, Λευτέρης Παπαγιαννάκης. 

3ο Φεστιβάλ «Break the Chain»

 Σχετικό άρθρο: To φεστιβάλ Break the Chain «σπάει τις αλυσίδες» για τρίτη χρονιά (video)

Μοιράσου το άρθρο: