Η έρευνα διευρύνεται καθώς στην Κύπρο υπήρξε σχετική καταγγελία για τη δράση του αδίστακτου ψευτογιατρού, που εκμεταλλευόταν τον πόνο και την ελπίδα των θυμάτων του.

Νέο κύκλο ερευνών, ανοίγει η καταγγελία πως εντοπίζεται η δράση ακόμα ενός γιατρού – μαϊμού.

Εκτός από τις ψεύτικες ελπίδες που έδινε σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας και σε γονείς με άρρωστα παιδιά, μεσολαβούσε και για διαμονές στο Άγιο Όρος λόγω των γνωριμιών του, όπως ανέφερε στην κατάθεσή του πυροσβέστης που γνώρισε προ πενταετίας μαζί με τον καρκινοπαθή κουμπάρο του τον απατεώνα, ο οποίος συστήθηκε ως στρατιωτικός της αεροπορίας – πιλότος και «πνευματικό παιδί Γέροντα της Μονής».

«Ο Κόντος με εξυπηρετούσε λόγω των γνωριμιών του για την διαμονή στο Άγιο Όρος, ενώ μεσολαβούσε λόγω του επαγγέλματος του, για τις μεταθέσεις στρατιωτών, βοηθά δε ακόμη και αστυνομικούς», φέρεται να κατέθεσε ο πυροσβέστης.

Νέα έρευνα πραγματοποίησαν στη βίλα του ψευτογιατρού στο Λαγονήσι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής έπειτα από εντολή του ανακριτή. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης και της αναζήτησης στοιχείων, όπως κρυψώνες με χρήματα, που θα αποτελέσουν αποδείξεις για τη δράση του.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν κάποιες παλιές σημειώσεις του αλλά και μια παλιά καραμπίνα. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και στο συγγενικό του περιβάλλον.

Πηγή:ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Μοιράσου το άρθρο: