Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος, μέλος της Επιτροπής σεισμικού κινδύνου του ΟΑΣΠ, Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην Κρήτη τις τελευταίες μέρες, ένα γεγονός που όπως ο ίδιος επισημαίνει, πιθανότατα να πρόκειται περί σμήνους σεισμών ιδίου μεγέθους.

Ο ίδιος υποστήριξε ωστόσο, ότι σε δυο- τρεις μέρες θα είναι σε θέση οι σεισμολόγοι να γνωρίζουν ακριβέστερα, αν πρόκειται πράγματι για ένα τέτοιο φαινόμενο, δηλαδή ενός σμήνους σεισμικής δραστηριότητας.  Αυτό που ισχύει- πρόσθεσε- είναι ότι αν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται πράγματι περί τέτοιου φαινομένου, στα σμήνη συνήθως έχουμε σβήσιμο σιγά σιγά της σεισμικής δραστηριότητας, χωρίς να έχουμε αρνητικές συνέπειες.  Δεν φαίνεται να επηρέασε ο σεισμός στην Αλβανία κάποιο ρήγμα στη χώρα μας, υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Δεν έχουμε περάσει μια κόκκινη γραμμή ανησυχίας, τόνισε, συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι χρειάζεται πολύ καλή παρακολούθηση και αξιολόγηση. Δηλαδή να μην υποτιμήσουμε -όπως είπε- την επιμονή της σεισμικής δραστηριότητας που έχουμε σε κάποιες περιπτώσεις και αυτό είναι κάτι που πρέπει πάντα να θέτει τον σεισμολόγο μόνο -και όχι το κοινωνικό σύνολο- σε μια εγρήγορση, ώστε να παρακολουθεί και να αξιολογεί με μεγάλη προσοχή τα σεισμικά φαινόμενα, επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: